20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Sosyal tesisler satışa sunuldu

Çaycuma'da bulunan Seka Lojman ve Tesislerinin satışı için Özelleştirme İdaresi satış ilanında bulundu. Artık isteyen özel sektör, burayı satın alabilir. Seka Lojman ve Tesislerinin Çaycuma’ya verilmesi, belediyeye devredilmesi yönünde Çaycuma’daki dernek, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri daha önce seslerini yerel basında duyurmuştu. Çaycuma’nın bu haklı talebi duyulmadı.

Seka’nın yapım aşamasında halk sosyal tesislerin bulunduğu araziyi sembolik ücretlerle bağışlamıştı. Şimdi bu alan, tesislerle birlikte Özelleştirme İdaresi tarafından satılıyor. Çaycuma’nın son yeşil alanı da göz göre göre yok olmanın eşiğinde. Çaycuma’daki bazı kurumlar da seyirci konumunda.

Geri Almak İçin Ne Yapıldı?

İktidar partisinin Çaycuma temsilcileri "satılmazsa belediyeye alırız" açıklamasında bulunmuştu. Ana muhalefet partisi ve bazı kurumlar ise sessiz kalmıştı. Sinemanın alınması Belediye başkanı Mithat Gülşen’in girişimleriyle gerçekleşti. Fakat, Seka Lojman ve tesislerin alınması için hiçbir ciddi adım atılmadı. Hatta hiçbir açıklama yapılmadı.
Şu an Çaycuma’da yeşilin tek korunduğu yer olan sosyal tesisler, özel sektör tarafından alıcısını bekliyor.

Cuma Gazetesi
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 15:33:16
Güncelleme :25 Kasım 2004 Perşembe 16:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?