16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Toptan'ın önünde, Arınç'a taş

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Havaalanı ve kendi verilen okulun açılış töreni için gittiği Zonguldak'ta, hemşerilerinin eski TBMM Başkanı Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ı taşlaması ile karşılaştı.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Arınç'ın Manisa ziyaretlerinde sık sık gündeme gelen mesir macununa gönderme yaparak, "Mesir macunu ne kadar meşhirsa, bizim de manda yoğurdumuz o kadar meşhurdur" dedi ve gülüşmeler arasında Toptan'a bir bakraç hediye etti.

Bartın Valisi İsa Küçük, Zonguldak, Bartın ve Karabük'ün bazı milletvekilleri, bazı belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törende, Almanya'da Yaşayan Bartınlılar Derneğince Toptan'a plaket takdim edildi, Toptan ve törene katılanlar havalanını gezerek yetkililerden bilgiler aldılar.

Toptan, daha sonra Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız'ı makamında ziyaret ederek brifing aldı. Kaygısız, Toptan'a zihinsel engellilerin işlediği tabak hediye etti. Toptan da Kaymakama, TBMM ambleminin yer aldığı kristal plaket verdi. Toptan, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'i ziyarete gittiği sırada belediye binası önünde toplanan vatandaşlara yönelik konuşma yaparak desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Belediye anı defterini imzalayan Toptan'a ilçenin fotoğrafının yer aldığı gümüş tabak veren Gülşen'in "Manisa'nın mesir macunu ne kadar meşhursa bizim de manda yoğurdumuz o kadar meşhurdur" diyerek bir bakraç yoğurt hediye etmesi gülüşmelere yol açtı. Toptan, ilçeye yapılacak 85 kişilik huzurevine kendi adını vermek istediklerini bildiren Gülşen'e TBMM ambleminin yer aldığı kristal plaket verdi.

Tören ve ziyaretlere, Toptan'ın eşi Saime Toptan da katıldı.

ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 16:49:12
Güncelleme :17 Eylül 2007 Pazartesi 17:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?