27
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Trenden ölüme atladı

EKSPRES TRENİN ALTINDA KALAN YOLCU ÖLDÜ

Çaycuma ilçesine bağlı Kayıkçılar köyünde oturan İrfan Çolak, Sefercik tren garında yavaşlayan ekspres treninden atlayınca trenin altında kaldı. İrfan Çolak, kaza yerinde öldü.

Karabük'ten Zonguldak istikametine giden 21610 sefer sayılı ekspres trenine Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Kayıkçılar köyünde binen İrfan Çolak, Filyos beldesine bağlı Sefercik Mahallesi tren istasyonunda aşağı inmek istedi. Ekspres tren olması nedeniyle Sefercik Tren İstasyonu'nda durmayan tren bakım nedeniyle yolda yavaşladı. Trenin yavaşlamasını fırsat bilen İrfan Çolak da, iş yerine yakın olması nedeniyle trenden aşağıya atladı. Trenin altında kalan İrfan Çolak kaza yerinde ölürken trenin makinisti olaydan habersiz yoluna devam etti. Görenler jandarmaya olayı haber verdi. Kazada ölen İrfan Çolak'ın cesedi ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Kaza sonrası makinist ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

DEMİR YOLUNDA BAKIM ÇALIŞMALARI

Çolak'ın trenden atladığı yerde daha önce bir yük treninin bir vagonu yoldan çıkmış ve 600 metrelik demir yolunu bozması nedeniyle yolda bakım çalışmaları başlamıştı. Olayı haber alan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal da kaza yerine geldi. Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nda Çolak'ın gece bekçiliği yaptığını belirten Başkan Ünal, şöyle konuştu: "Beldemiz sınırları içerisinde bulunan Çaytaş Ateş Tuğla Fabrikasında gece bekçiliği yapan İrfan Çolak gece vardiyasına işe geliyormuş. Sefercik mahallesinden saat

8.30 sıralarında geçen ekspres trenin burada durağı olmaması ve olayın meydana geldiği yerin iş yerine yakın olması nedeniyle trenden atlamak istemiş. Daha önce meydana gelen kaza nedeniyle bir süredir devam eden bu yoldaki çalışma nedeniyle trenin yavaşlamasından istifade ederek aşağı atlamış. Yakınlarına ve çalışan arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum."

Sefercik Mahallesi Muhtarı Muzaffer Sefercik de, mahallede ekspres trenlerinin durması için TCDD yetkililerine müracaatta bulunduklarını ama bu isteklerinin kabul edilmediğini anlattı. Burada bulunan fabrikaya ve evine gelip giden yolcular olduğunu anlatan Sefercik, şunları söyledi: "Bu konuda TCDD yetkililerinden ekspres trenlerinin de Sefercik istasyonunda durması için talep de bulunduk. Ama kabul edilmedi. Böyle üzüntülü olaylar yaşansın istemiyoruz. Bu talebimizin yeniden değerlendirilmesi gerekir."

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 14:19:01
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 14:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?