23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Trilyonluk hastane personel bekliyor

Trilyonlarca liraya yaptırılan ve son teknoloji ile donatılan 100 yatak kapasiteli Çaycuma Karaelmas Hastanesi’nde, personel yetersizliği nedeniyle 25 yatakla hizmet veriliyor. Yoğun bakım ünitesi de personel yetersizliği nedeniyle kullanılamayan hastanenin, ambulansı da bulunmuyor.

Geçtiğimiz yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu’nun da katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açılan Zongudak’ın Çaycuma İlçesi’ndeki Karaelmas Hastanesi, harcanan trilyonlarca liraya ve son teknoloji cihazlara rağmen tam kapasite ile hizmet veremiyor. Sağlık Bakanlığı standartlarına göre 100 yataklı hastanede 100 hemşire bulunması gerektiğini belirten Çaycuma Karaelmas Hastanesi Başhekimi Mervan Bektaş, şu anda 23 hemşire ile 25 yataklı olarak hizmet verebildiğini söyledi.

Daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla en azından hemşire sayısının 50’ye çıkarılması gerektiğini vurgulayan Bektaş, "Hemşire ve personel yetersizliğinden Yoğun Bakım ünitesini açamıyoruz. Hastaları Zonguldak’taki hastanelere sevk etmek zorunda kalıyoruz. Bakanlığa göre, her yatağa bir hemşire düşmesi gerekiyor. Hizmetlerimizin aksamaması açısından en azından hemşire sayımızı 50’ye çıkarmamız gerekiyor. Bu yönde bakanlığa müracaatımızı yapıp talebimizi bildirdik. Personel alınması yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Çaycuma Karaelmas Devlet Hastanesi’ne ait ambulansın da bulunmadığını belirten Başhekim Mervan Bektaş, emanet bir ambulansla hizmet verdiklerini söyledi. Ambulans sıkıntısının bulunduğunu vurgulayan Bektaş, "Şu an hastanemizde bir ambulans var. Bu ambulans da Atatürk Devlet Hastanesi’nin ambulansı. Emanet olarak aldık. Hizmetlerimizi onunla vermeye çalışıyoruz. Ambulans sorununun çözümü için de uğraşıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 17:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?