22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Uçağa geçit vermedi doğalgaz geçiyor

Zonguldak Havaalanı'na en büyük engel olarak görülmesi nedeniyle tıraşlanmak istenen ve yüksek maliyeti nedeniyle bu uygulamadan vazgeçilen Bostancılar tepesinden şimdi de Zonguldak-Bartın doğalgaz boru hattı geçiriliyor.

11 Mart 1999 yılında dönemin başbakanı Bülent Ecevit tarafından yapılan ve tek bir tarifeli sefer yapmadan kapanan Zonguldak Havaalanı, yeniden hizmete açılmak istenince önünde en büyük engel 150 metre yüksekliğindeki Bostancılar tepesi görüldü. 70 metreye indirilmek istenen tepenin tıraşlanma maliyeti yaklaşık 1.5 milyon YTL'yi bulacağının hesaplanması üzerine tepenin tıraşlanmasından vaçgeçilerek, havaalanının pist uzatılmasına gidildi.

Yaklaşık 3 yıldır gündemden düşen Bostancılar tepesi, Zonguldak-Bartın doğalgaz boru hattı projesi ile yeniden önem kazandı. İhaleyi alan BOTAŞ firması tarafından yürütülen doğalgaz boru hattı çalışmaları Bartın sınırındaki Ramazoğlu Köyü'nden Çaycuma ilçesi Yeniköy, Karakoç ve Yaka Demirciler köyü güzergahından yapılması üzerine Bostancılar Tepesi yeniden gündeme geldi. Sel ve heyelan olaylarına karşı tepe sırtları ve zirveler tercih edilen doğalgaz boru hattı çalışmaları için yapılan gerekli müracaatların ve alınan izinlerin ardından Bostancılar tepesinden doğalgaz boru hattı döşenmesine karar verildi.

Başlayan çalışmalar çerçevesinde 12 metre genişliğinde yol açılarak üzerindeki ağaçlar temizlendi. 1.5 metre derinliğinde çukurun kazıldığı tepeye, 16 inçlik doğalgaz boruları yerleştiriliyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 10:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?