16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Yurtta dayak iddiası

Zonguldak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çaycuma Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan 8 öğrenci, dayak atıldığını iddia ederek yurttan kaçtı. Geceyi terminalde geçiren gençler polise teslim edilirken, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Melemez yurtta dayak ve şiddet olayının gerçekleşmediğini, olayın yurt temsilcisi öğrenciler ile sorunlu öğrenciler arasında çıkan kavgadan kaynaklandığını söyledi.

Çaycuma Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan 35 öğrenciden N.K. (15), T.Y. (14), K.T. (16), E.B. (16), Y.Ö. (15), İ.E. (17), M.A. (16) ve M.K. (17) isimli 8 genç, dün öğleden sonra dövüldüklerini iddia ederek yurttan kaçtı. Zonguldak il merkezine gelen gençler, geceyi şehirlerarası terminalde geçirdi. Öğrencilerin kaçtığının ortaya çıkması üzerine yurt yetkilileri, durumu polise bildirdi. Otobüs firması yetkililerinin de durumu polise bildirmesi üzerine 8 genç yakalanarak Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şubesi'ne götürüldü.

Çaycuma Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan ve diğer öğrenciler tarafından temsilci olarak seçilen İ.K.'nın (18) kendilerini dövdüğünü iddia eden N.K., "Yurt başkanı İ.K. ile sigara konusunda tartışma yaşadık. Bana aşağıda sigara içmemi söyledi. Ben de aşağıya gitmeyeceğimi söyledim. Bunun üzerine bana arkadaşlarımın önünde bağırdı. Buna sinirlenip kapıya yumrukla vurdum. İ.K. da bana vurmaya başladı. Sinirlendim ama karşılık vermedim. Çalışma dolabına yumruk attım. Tekrar dövmeye başladı. Beni arkadaşlarım ve bekçiler kurtardı. Daha sonra eski başkan Ş.K. yurda gelerek beni dövdü. Yurttaki dayak olayını ihbar etmek için T.Y. isimli arkadaşımla Çaycuma Kaymakamı'na giderek, konuyu anlattık. Yurda döndükten sonra da durumu valiye bildirmek için Zonguldak'a kaçtık. Akşam olunca terminalde tanıdığımızın yanına gittik ve geceyi orada geçirdik" dedi.

1 yıl önce de yurdun büyük öğrencilerinden demirle dayak yediğini ileri süren E.B. ise "Bir yıl önce de ben dayak yedim. Tekme ve tokatla dövdüler. Demirle ellerime ve ayaklarıma vurdular. Hastaneye bile gidecek durumum olmadığı halde zorla okula götürüldüm. Yurt yönetimine anlatınca, hep büyük öğrenciler haklı bulundu. Olay kapatıldı. Artık dayak ve şiddetten bıktık. Onun için yurttan kaçtık" diye konuştu.

Dayak yiyen arkadaşlarına destek olmak için kaçtıklarını söyleyen diğer öğrenciler de, "Artık yurda gitmek istemiyoruz, çekiniyoruz. En ufak bir şeyde bizi dövüp, tehdit ediyorlar. Harçlığımız kesilerek, zaten cezalandırılıyoruz. Yurtta dayak yasak olmasına rağmen yine dövüyorlar. Bir şey kaybolsa bizden biliyorlar. Böyle olmasını biz de istemiyoruz" dediler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Melemez ise yurtta dayak atıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Melemez, "Odada sigara içme konusunda çıkan tartışma, yurt temsilcileri ve problemli çocuklar arasında kavgaya dönüşmüş. Daha sonra olaydan haberi olan yurt görevlileri gerekli ikazları yapmış. Bunun üzerine 8 genç akşam saatlerinde yurttan kaçmış. Saat 22.00'ye kadar gelmeyince polise haber verildi. Zonguldak otobüs terminalinde bu çocukları polis bularak Çocuk Şubesi'ne götürdü. Olay kontrolümüz altında. Otobüsle bu çocukları yine yurtlarına geri götüreceğiz. Çocukların iddia ettiği gibi dayak olayı söz konusu değil. Çocuklardan bazıları aile özlemi çekiyor. Ailesinin yanına gitmek istiyor. Ailesi de kabul etmeyince dayak olayını bahane edip kaçıyorlar. Bu da böyle bir olay. Devlet olarak bu çocukların her zaman yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Ailelerin de çocukların yurtla uyumu için üzerlerine düşenleri yapması gerekir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 19:10:46
Güncelleme :27 Ekim 2007 Cumartesi 19:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?