22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Zabıta fırınları denetledi

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ndeki ekmek fırınları, Belediye Zabıta ekipleri tarafından denetlendi. 

Çaycuma Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe merkezindeki fırınların sağlık ve temizlik kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etmek için denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, bir fırında noksan gramajlı ekmek üretildiği tespit edilirken, 48 adet çiftli, 29 adet tekli ekmeğe el konuldu.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, denetimlerin devam edeceğini belirterek, 

"Halkın sağlığı ile oynanmasına müsaade etmeyeceğiz. Yapılan denetimlerde noksan gramajlı ekmek üretilip üretilmediği, üretilen ekmeklerin üzerinde etiket bulunup bulunmadığı ve çalışanların portör, parazit muayenelerini yaptırıp yaptırmadıkları, kılıf kıyafet ve temizlik kurullarına uyup uymadıkları kontrol edildi. İki fırında etiketsiz, bir fırında da noksan gramajlı ekmek üretildiği tespit edildi. Kurallara uymayan fırın sahipleri ile ilgili tutanaklar belediye encümeninde görüşülerek cezai işlem uygulanacak. Kurallara uymayanları ise kesinlikle affetmeyeceğiz" dedi. 

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, zabıta ekipleri tarafından el konulan noksan gramajlı ekmeklerin tutanakla öğrenci yurduna teslim edildiğini de ifade etti
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 15:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?