20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇAYCUMA - ZONGULDAK

Zonguldak: Çaycuma'da tarım günü

Köy Destekli Tarımsal Uygulamalar kapsamında Çaycuma Tarım İlçe Müdürlüğü Saltukova Tarım Danışmanı Suna Gürcan tarafından hazırlanan örnek ayçiçek bahçesi, köylülere gösterildi.

Saltukova Beldesi’ndeki arazilerin 1998’den beri kullanılmadığını belirten Saltukova Tarım Danışmanı Suna Gürcan, "Bu görev alanı içerisinde yaptığımız çalışmalarla çiftçilerimizin tarıma olan ilgisini arttırdık. Üretim daha verimli hale gelmiştir. 1998 yılından önce tüm araziler ekili durumdaydı. Bahçeleri, tarlaları, seraları tek tek gezerek daha kaliteli ürünler elde etmek için çaba sarf ediyoruz. Bu arazilerde ayçiçieği ve slajlık mısır ekimi gerçekleştirdik" dedi.

Daha sonra söz alan Zonguldak Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürü Yaşar Erdoğan ise, Devrek İlçesi Karacaören Köyü, Çaycuma İlçesi Nebioğlu Beldesi ve Gökçebey İlçesi Bakacakkadı Beldesi’nde yapılan 3 yıllık denemeler sonucunda Ayçiçeğin Tarsan 30x80 ve 10x18 çeşitlerinin bölgeye uyum sağladığını ifade etti. Erdoğan, "Ayçiçeğini, yüksek yağ oranı olması nedeniyle yağ sanayiinde de kullanabiliriz. Ayçiçeği buğday kadar masraflı değildir. Bir dönüme yaklaşık 110 milyon liralık masraf ediyorsunuz. İyi bakım yapıldığında 250 milyon lira gelir elde ediliyorsunuz. Ayçiçeği biçip slaj yapılırsa da harika bir hayvan yemi olur. " diye konuştu

iha-zonguldak
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 12:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?