19
Mayıs
2024
Pazar
DEVREK - ZONGULDAK

Devrek'de meydana gelen kazada kimlik tesbit çalışmaları tamamlandı

SSK Zonguldak Bölge Hastanesi Başhekimi İsmet Onuk, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan ve emniyet yetkilileriyle birlikte SSK Zonguldak Bölge Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, yaralıları ziyaret ederek son durumları hakkında bilgi aldı. Öncelikle kamyon şoförünü ziyaret eden Vali Erkmen, kazayı sordu. Erkmen’in kendisine hatalı sollama yaptığını hatırlatması üzerine suçu kabullenmeyen kamyon sürücüsü İsmail Mekik, "Her sene burada 2-3 olay oluyor. Katil yer. Bir sürü hayvan çıktı önüme. Hayvanlardan kaçtım " diyerek kendisini savundu.

Ölü ve yaralı sayısı ile yaralıların sağlık durumları hakkında SSK Zonguldak Bölge Hastanesi Başhekimi İsmet Onuk ve diğer doktorlardan sık sık bilgi alan Vali Erkmen, yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Erkmen, kazada ayağı kırılan ve aynı kazada yaralanan oğlunu kaybeden anneye yardım etti. Olayın şoku ile nerde olduğunu hatırlamakta zorlanan ve sık sık nerde olduğunu Vali Yavuz Erkmen’e soran yaralı anne İlkay Yılmaz, "Oğlum da vardı yanımda. Onun durumu nasıl? Oğlumdan haber getirin" diyerek feryat etti. Vali Erkmen’in talimatıyla yaralı kadın ile oğlu Hayri Yılmaz telefonla görüştürüldü.

Trafik kazasındaki son durum hakkında gazetecilere bilgi veren Erkmen, "Kamyonun yanlış şeride girerek midibüse çarpması sonucu bu olay meydana geldi. İlk etapta Devrek Devlet Hastanesi’ne 6 ölü getirildi. Diğer kamyon ve midübüste bulunan yolcular, temin edilen çok miktarda ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. SSK Zonguldak Bölge Hastanesi’nde 23, Zonguldak Devlet Hastanesi’nde 8, Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 2 olmak üzere toplam 33 kişi yaralı olarak kaldırıldı. Şu anda 8 ölü, 31 yaralı bulunuyor. Bunların içerisinde SSK’da 1 kişi, Devlet Hastanesi’nde 3 kişinin hayati tehlikesinin bulunduğunu doktor arkadaşlarımız belirtiyor" dedi.

Kazada yaralananların isimleri şöyle:
Kübra Kırkık, Hamide Yumak, Nurdan Yılmak, Saniye Kırkık, Büşra Kırkık, İlkay Öztürk, Hüseyin Başören, Hayri Keleş, Eren Keleş, Ramazan Keleş, Muammer Keleş, İsmail Mekik, Vildan Maden, Tezcan Başören, İlkay Yılmaz, Eray Küheylan, Muammer Küheylan, Burcu Özçelik, Nafile Maden, Abdullah Kırkık, Selim Kalaycı, Kader Özkara, Uğur Özkara, Kadir Özkara, Barış Türkmen, Gülbahar Özkaya, Feridun Yılmaz, Emrullah Özçelik, Selahattin Özgen, Kezban Özçelik, Cevriye Kayran

iha-devrek
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2004 Salı 10:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
didem aktaş IP: 88.231.143.xxx Tarih : 1.05.2013 14:55:22

cok rica ediyorum 11 agustosta olan devrekteki trafik kazası ile ilgili yayınlancak  bir haberiniz varsa görmek istiyorum isimleride vereyim leyli aktaş ölü ççigdem özgüler yaralı efrail aktaş yaralı ve iki cocuk 2004{ 11 agustos çok rica ediyorum