20
Mayıs
2024
Pazertesi
DEVREK - ZONGULDAK

Devrek'in Gürbüzler Köyü yeniden inşa ediliyor

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde bulunan Gürbüzler Köyü, devlet-asker ve vatandaş işbirliği ile yeniden inşa ediliyor.
Köyün ekonomik açıdan kalkınması, eksiklerinin giderilmesi ve teknolojinin köye getirilmesi amacıyla Devrek Kaymakamlığı'nın girişimleri ile başlatılan uygulamada, Zonguldak Valiliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Devrek Eğitim Taburu ile vatandaşların desteği ile Gürbüzler Köyü'nde yeniden yapılandırma çalışmalarına başlandı.
Askerlerin ve vatandaşların birlikte yürüttüğü çalışmalarda yeni bir okul inşaa edilirken, eski okul binası ise sosyal tesis haline dönüştürüldü. Öte yandan asker ve vatandaşlar köye çeşme, futbol sahaları, mesire alanları da yaparak hizmete açtı.
Gürbüzler Köyü'nde yürütülen yeniden yapılandırma çalışmalarını görmek üzere Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, beraberinde 3. Jandarma Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Bayalan, Zonguldak Jandarma Komutanı Albay Ünal Ayvazoğlu, Devrek Kaymakamı Süleyman Tapsuz ile daire müdürleri ile köye giderek incelemelerde bulundu.
Çalışmaların memnuniyet verici olduğunu söyleyen Vali Erkmen, köyün turizme açılması için bazı eski evlerin restore edildiğini ve müzeye dönüştürüldüğünü söyleyerek, "Gürbüzler Köyü'nü örnek köye dönüştürmek için başlatılan amansız mücadele sürüyor. Amacımız Devrek İlçesi'nde örnek olarak görülebilecek, gidildiğinde pek çok eksikleri giderilmiş bir köy ortaya çıkartmak. Halkın ve askerlerin desteği ile amacımıza ulaşıyoruz" dedi.
ZONGULDAK - İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2004 Cumartesi 14:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat Ensici IP: 218.230.166.xxx Tarih : 7.07.2004 12:43:12
Merhabalar, Ilcemizde yapilan bu tur guzel ve kalici faliyetlerinde emegi gecen herkese cok tesekkur ederim.Ancak bu yapilan calismalarimizdan sonuc alabilmemiz icin oncelik ornek koyumuzun tanitimini yapilmaktamidir?Ben internette bir cok koyun internette sayfasi oldugunu biliyorum.Acaba boyle bir calisma vamidir?Eger bir internet adresi oldugunda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Saygilarimla Murat Ensici