19
Mayıs
2024
Pazar
DEVREK - ZONGULDAK

Devrek'te 2 muhtar görevinden alındı

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'ne bağlı Sofular ve Ermenekoğlu Köyleri'nin muhtarları, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla görevden alındı.
28 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'nde Devrek İlçesi'ne bağlı Sofular Köyü Muhtarlığına seçilen Hüseyin Karabudak ile Ermenekoğlu Köyü Muhtarı Mehmet Uslubaş görevden alındı. İl Seçim Kurulu'ndan alınan bilgiye göre, Sofular Köyü Muhtarı Hüseyin Karabudak'ın seçimden 6 ay öncesine kadar köyde oturmadığının, Ermenekoğlu Köyü Muhtarı Mehmet Uslubaş'ın ise sabıkasının bulunduğunun belirlendiği bildirildi.
Konunun YSK'ya bildirildiği ve yapılan inceleme sonrasında ise muhtarların görevden alınmasına ve her iki köyde de seçimlerin tekrarlanmasına karar verildiği belirtilerek, seçimler tekrarlanıncaya kadar Sofular Köyü'nde muhtarlık görevini birinci aza Bayram Çırak, Ermenekoğlu Köyü muhtarlığının da eski muhtar İbrahim Ermek tarafından yürütülmesine verilmesine karar verildiği belirtildi.
Muhtarlıktan düşürülen Sofular Köyü Muhtarı Hüseyin Karabudak, "28 Mart seçimlerinde rakibim olan Muzaffer Ayvacı, önce ilçe seçim kuruluna sonra da Zonguldak İl Seçim kuruluna müracaat ederek seçimlerin iptali talebinde bulundu ve ret cevabı aldı. Bunun üzerine Ankara'ya girerek, Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Benim seçimden 6 ay öncesine kadar köyde oturmadığımı belirterek seçime itiraz etti. Benim bu köyde evim var. Sürekli oturmuyorum, ama zaman zaman geliyorum. YSK kanunlara göre, bu şekilde muhtarlığı yürütemeyeceğim kararını vermiş. Kanunlara saygım var" dedi.
ZONGULDAK - İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2004 Pazar 15:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?