19
Mayıs
2024
Pazar
DEVREK - ZONGULDAK

Devrek'te sürpriz olur mu?

İhlas Haber Ajansı’nın seçim sayfasında adayların tanıtıldığı sayfada yayınlanan anketlerde sürpriz sonuçlar ortaya çıkıyor.

Devam eden anketlere göre, Ak partili başkan adaylarının yanı sıra bazı CHP, MHP ve SP’li adaylarında yarışta iddialı olduğu görülüyor.
İhlas Haber Ajansı tarafından belediye başkan adaylarının tanıtıldığı ve seçmenleri ile buluştuğu seçim sayfasında yayınlanan anketler de seçmenlerin yoğun ilgisini görüyor. Seçime günler kala doruklara ulaşan siyasi rekabet, her gün binlerce kişinin girdiği seçim sayfasındaki anketlerde de gözüküyor. www.iha.com.tr adresinden ulaşılması mümkün olan seçim sayfasında Zonguldak’ın merkezindeki, il, ilçe ve belde belediye başkanlarına yönelik yapılan anketlerde sürpriz sonuçlar da yer alıyor.
Bu seçimlere göre, Zonguldak Merkez Belediye Başkan Adayları arasında Ak Partili Secaattin Gonca, yüzde 23.2 oranla birinciliği göğüslerken, CHP’li İsmail Eşref, yüzde 18.9 oranında kalırken, Selahattin Gülay’lı MHP’nin oy oranın ise yüzde 13.9’a ulaştığı görülüyor. BBP adayı Kemal Çakar yüzde 12.2, SP adayı Necmettin Aydın yüzde 11.2, DP adayı, Hamza Kara yüzde 10.6, DSP adayı Sezai Öztürkoğlu, 10 oranında oy aldığı gözlemlenirken, Bağımsız aday Fahri Bozbaş’ın ise henüz oyu bulunmuyor


EN BÜYÜK SÜRPRİZ DEVREK’TE
Ankette ise en büyük sürpriz, Devrek ilçesinde yaşanıyor. SP Adayı Mehmet Özmekik, büyük bir oy farkıyla önde gidiyor. Özcan Ulupınar ise ikinci sırada yer alıyor. Sonuçlara göre şöyle oluştu:
“SP adayı Mehmet Özmekik yüzde 50.9, Ak Partili Özcan Ulupınar yüzde 21.3, CHP’li Halil Kodaman yüzde 16.1, DP’li Baki Bayramusta yüzde 11.5, MHP’li Erdal Çolak yüzde 0.2, DSP’li Aytekin Opus yüzde 0.1.” Gökçebey ilçesinde ise sıralama şöyle oluştu:
“Saadet Parti’li Nazikar Tülibaş yüzde 27.2 oy oranıyla önde gidiyor. Sadettin Etçibaşı yüzde 26.6 oranla ikinci sırada, Mevcut belediye Başkanı ve CHP’nin adayı Zeki Kılınçarslan yüzde 24.4 oranıyla üçüncü sırada yer alıyor. Dördüncü sıradaki Ali Gücük’ün ise yüzde 21.7 oranında bulunuyor. Son sırada yer alan DSP’nin adayı Abdullah Kayabaş’ın ise hiç oyu bulunmuyor.”

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alp IP: 78.171.103.xxx Tarih : 7.04.2009 10:18:49

Özcan Başkan Aldı bile balondan adam tutmuşlar ankette oy versin die :-) Halk hak edeni yine yerine getirdi