18
Mayıs
2024
Cumartesi
DEVREK - ZONGULDAK

Eğitim semineri tamamlandı

Zonguldak’ın Devrek Kaymakamlığı tarafından organize edilen insan hakları eğitim seminerini tamamlayan, ilçede görev yapan kamu personeline sertifika verildi.

Her yıl 10 Aralık’ta kutlanan Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir haftalık eğitim verilen kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 110 personele sertifikaları teslim edildi.

Seminerin ilk dersini veren Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Doç. Dr. Vahit Bıçak, amaçlarının daha bilinçli personel yetiştirerek halka daha faydalı olabilecek memur yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Devrek’te görev yapan kamu personeline yönelik eğitim seminerinde genel olarak insan hakları, ifade özgürlüğü, işkence ve kötü muamelenin önlenmesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Kopenhag Kriterleri, kadın ve çocuk hakları, hasta hakları gibi konularda eğitim verildiğini ifade eden Kaymakam Süleyman Tapsız, "Bir hafta süre ile verilen eğitim sonucu personelimiz daha bilinçli duruma gelmiştir. Bundan sonraki programlarımıza halkımızı da davet edip insan hakları ile ilgili bilgiler vereceğiz" dedi.

devrek
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 17:07:19
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 15:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?