22
Mayıs
2024
Çarşamba
DEVREK - ZONGULDAK

Hacı adayları dualarla uğurlandı

Zonguldaklı hacılar dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Zonguldak'tan hacca gidecek olan 732 hacı adayı için müftülük tarafından uğurlama programı yapıldı. Merkez Ulu Camii'nde yapılan uğurlama programına Vali Yavuz Erkmen, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, İl Müftüsü Refik Bulut ve çok sayıda hacı adayı katıldı. Uğurlama programında ilahi okunması sırasında Mehmet Sütçü (81) isimli hacı gözyaşlarına hakim olamadı.

Vali Erkmen, hacca gidecek olan hacı adaylarının sağ salim gidip gelmelerini diledi. Erkmen, "Bu anlamlı günde sizinle olduğum için mutlu ve şanslıyım. Allah herkese bu görevi ifa etmeyi nasip etsin. Hacı adaylarının bu kutsal topraklara sağ salim gidip gelmelerini diliyorum. Bu duyguyu herkes tatsın, bu duygu herkese nasip olsun. Türkiye şimdiye kadar herkese örnek olmuş bir ülkedir, bu yıl da örnek olmasını diliyorum. Hacca gidecek adaylara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Müftü Refik Bulut, Zonguldak'ta 4 bin 640 kişinin hacca gitmek için müracaat ettiğini, bunlardan 732'sinin kabul edildiğini belirtti. Bulut, "Bu yıl ilimizden 4 bin 640 kişi müracaat etti. Diyanet Vakfı tarafından 732'si kabul edildi. İlk kafilede 300 kişi olacak. Bunların 162'si buradan binecek, 138 kişi ise İstanbul'dan dahil olacak" diye konuştu.

Bu arada Devrek ilçesinde düzenlenen törende 45 hacı adayı dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Devrek Yeni Camii'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif'in ardından yüzlerce kişi, anne, baba ve yakınlarını kutsal topraklara göndermek için bir araya geldi. Devrekliler dualar ve gözyaşları arasında yakınlarını kutsal topraklara gönderdi. Hacı adaylarını uğurlama merasimine katılan Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve İlçe Müftüsü Rıza Arı da hacı adaylarını yalnız bırakmadı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 19:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?