23
Mayıs
2024
Perşembe
DEVREK - ZONGULDAK

'Haydi Kızlar Okula' büyüyerek devam ediyor

Devrek'de okula gidemeyen yoksul ve dar gelirli ailelerin çocukları, "Haydi Kızlar Okula" kampanyasıyla okullu olmaya devam ediyor. Kampanyanın başlaması ile bir süre önce okula başlayan 10 kız çocuğunun ardından, 15 kız öğrenci daha kaydını yaptırdı.

Devrek İlçesi Kuvayi Milliye İlköğretim Okulu’na kaydını yaptıran yaşları 10 ile 15 arasında değişen 10 genç kızdan sonra, yoksulluk nedeniyle okula gidemeyen 15 kız öğrencinin daha kaydı yapıldı. Öğrencilerin tüm masrafları "Sosyal Riski Azaltma" projesi kapsamında Kaymakamlık tarafından karşılanırken, çocuklarını okula göndermeyi kabul eden ailelere her ay Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından nakit para yardımı yapılacak.

Devrek Kaymakamı Süleyman Tapsız, "Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tespitleri sonucunda ilçemizde yoksulluktan dolayı ailelerin çocuklarını okula gönderemediğini gördük. Bütün çocukların okul masraflarını Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılanacak.Daha önce hiç okula gitmemiş kız öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel bir sınıf açıldı. Öğrenciler bu eğitimin sonuna kadar okuma yazma ve temel eğitimleri aldıktan sonra yaşlarına uygun sınıflara yerleştirilecekler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 16:38:26
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 15:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?