17
Mayıs
2024
Cuma
DEVREK - ZONGULDAK

Japon geline Türk usulü düğün

Devrek İlçesi’nde Japon geline Türk usülü düğün yapıldı. Zonguldak’ın Devrek İlçesi’nden Malta’ya yabancı dil eğitimi almak için giden Murat Enşici (28), aynı okulda eğitim gören Japon Hiroko İkenoue (30), Türk geleneklerine göre yapılan bir düğün ile evlendi. Yaklaşık 2 yıl önce Japon geleneklerine göre evlendiklerini belirten çift, eğitimlerinin bitmesinin ardından da Türk örf ve adetlerine göre Türkiye’de düğün yapmaya karar verdiklerini söyledi.


Devrek’teki düğün töreninde Çaydeğirmeni Beldesi Belediye Başkanı Satılmış Gebeş tarafından kıyılan nikahta oldukça heyecanlı olduğu gözlenen damat Murat Enşici, "Biz 2 yıl önce tanıştık ve evlenmeye karar verdik. 2 yıl önce Japonya’da, Japon geleneklerine göre evlendik. Eşim Türkiye’yi çok merak ediyordu. Bu nedenle 2. düğünü de memleketimde yapmayı uygun bulduk" dedi.

Damadın annesi Emine Enşici, ilk defa gördüğü gelinini çok sevdiğini söylerken, Japon kayınpeder Haruko İkenoue ise Türkiye’ye ve Türklere hayran olduğunu ifade etti.
Düğün töreninde nikahın ardından piste çıkan çift, yakınları ile birlikte dans edip oyun oynarken, damadın yakınları ise geline takı takmak için birbirleriyle yarıştı.

devrek
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 14:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?