17
Haziran
2024
Pazertesi
DEVREK - ZONGULDAK

O kasketi Ecevit hediye etmiş

DSP Zonguldak Devrek İlçe Başkanı Rasim Merdivan, Bülent Ecevit'in kendisine hediye ettiği şapka ile çantayı, parti binasında sergileyeceğini söyledi. 

Eski Başbakan Bülent Ecevit'i Ankara'da ziyaret ettiğini ifade eden DSP Devrek İlçe Başkanı Rasim Merdivan, "Ankara'ya gittiğimde kendisiyle görüşme fırsatı buldum. Çantasını ve kasketini bana hediye edip edemeyeceğini sordum. Olumlu yanıt vererek, her ikisini de hediye etti" dedi. 

Ecevit'in siyasal yaşamında simgesi haline gelen kasketi 3 yıldır büyük bir özenle sakladığını söyleyen Merdivan, "Ecevit'in ölümüne çok üzüldüm. Ölüm haberini aldığımdan beri kasketi başımdan çıkarmıyorum, çantayı da yanımda taşıyorum. Ecevit'in defnedilmesinin ardından kasket ile çantayı, partiye götürüp, orada sergileyeceğim" diye konuştu. 

Merdivan, Ecevit ile 1986'da seçim çalışmalarında tanıştıklarını, eski Başbakan'ın alçak gönüllülüğünün yanı sıra liderlik vasıflarından çok etkilendiğini söyledi. Siyaseti Ecevit'ten öğrendiğini belirten Merdivan, "Dürüst bir devlet adamını kaybetmenin şokunu yaşıyoruz. Cumartesi günü kasketimi kafama takıp cenaze törenine gideceğim. Bu kasket ve çanta artık benim malım değil. Partili partisiz Ecevit'in tüm sevenleri partimizde kasketi ve çantayı görebilecekler. Bu değerleri koruyup muhafaza etmek benim için canımdan daha önemli" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2006 Perşembe 09:37:49
Güncelleme :9 Kasım 2006 Perşembe 09:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?