18
Mayıs
2024
Cumartesi
DEVREK - ZONGULDAK

Üç kitaba, bir altın

Devrek'de vatandaşın okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla başlatılan "Kitap Okuma ve Okumaya Teşvik" projesi kapsamında 3 kitap okuyana 1 çeyrek altın verilecek.

Bir ayda 3 kitap okuyanın anlaşılması için 4 öğretmenin yer aldığı bir komisyon oluşturuldu. Her kitabın okunulduğunun anlaşılması için hazırlanan formların doldurulması gerektiğini belirten Devrek Kaymakamı Süleyman Tapsız, ilçede okuma alışkanlığının yükseleceğini söyledi.

Kaymakam Tapsız, halkın ve öğrencilerin daha çok okumasını sağlamak amacıyla ilçe kütüphanesine toplam 30 bin YTL tutarında masraf yapılarak yenilendiğini ifade ederek, "Vatandaşlarımızın ve özellikle de öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için ilçe halk kütüphanesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa ’Kitap Okuma ve Okumaya Teşvik’ projesi geliştirdik. Proje kapsamında İlçe Halk Kütüphanesi yenilendi ve kütüphaneye 15 bin YTL değerinde kaynak kitap temin edildi. Ayrıca kütüphaneye 6 ay süre ile geçici bir personel istihdamı sağlandı" dedi.

Tapsız ayrıca, bir ayda 3 kitap okuyana bir çeyrek altın hediye edileceğini belirterek, "Kitapların okunduğunun anlaşılması için 4 öğretmenden oluşan bir komisyon oluşturduk. Her kitap için, özetinin yazılmasının öngörüldüğü bir form verilecek. Bu form doldurulup öğretmenlere verildikten sonra kitapların okunduğunun anlaşılmasıyla kaymakamlıkta her ay düzenlenecek törenle çeyrek altınlar verilecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 14:50:05
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 15:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?