24
Mayıs
2024
Cuma
DEVREK - ZONGULDAK

Vural Savaş Devrek'te

Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Vural Savaş, "Türkiye ancak AB’nin müslüman olmasıyla birliğe kabul edilir" dedi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Devrek MYO’da düzenlenen "AB sürecinde Türkiye" konulu konferansa Yargıtay Cumhuriyet eski Başavcısı Vural Savaş ve Prof. Dr. Alparslan Işıklı konuşmacı olarak katıldı. "AB Sürecinde Türkiye" konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Alparslan Işıklı, Türkiye’nin 20.yüzyılın başında mazlum ulusların kurtuluş mücadelesini vermesinden dolayı AB ülkelerinin gözünde sabıkalı duruma geldiğini belirterek, "Medya dünyamızın en büyük silahıdır. Fikirlerin çarpışmasında gerçekler çıkar sözü tam tersine işliyor, gerçekler halktan gizleniyor. AB’ye girmek istiyor muyuz, istemiyor muyuz yerine, almak istiyorlar mı, istemiyorlar mı? bunu tartışmamız gerekir" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Vural Savaş ise, "Atatürk’ten sonra gelen liderlerin hiç biri emperyalizmi algılayamadı. Çökertmenin planı dört aşamada gerçekleşir; birincisi özelleştirme, ikincisi yabancı sermaye, üçüncüsü vasıtalı vergiler ve dördüncüsü de serbest ticarettir. Türkiye’nin AB’ye girmesi tek bir koşula bağlıdır. AB’nin Müslüman olması, başka şansı yok" dedi.

’Kalkınmak isteyen ülkeler komşularıyla iyi geçinmelidir’ diyen Vural Savaş daha sonra üniversite öğrencilerinin sorularını cevaplandırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 15:12:15
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 15:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?