25
Mayıs
2024
Cumartesi
DEVREK - ZONGULDAK

Yol yoksa referandum da yok!

KÖYLÜLER, REFDARANDUMA KATILMAK İÇİN YOL ŞARTI KOŞUYOR.

Zonguldak’ın Devrek ilçesi Dedeoğlu Köyü Deliacılar Mahallesi sakinleri, yapılması planlanan referandum da, yağmurda ve karda çamur deryasına dönen mezarlık yolunun yapılmaması durumunda oy kullanmayacaklarını kaydetti.

Zonguldak’ın Devrek ilçesi Dedeoğlu Köyü Deliacı mahallesinde köylüler, mahalle mezarlığana giden yaklaşık 350 metrelik patika yolun her yağmur ve karda çamur deryasına dönüşmesi nedeniyle tepki gösteriyor. Köylüler, 2008 yılında vefat eden ‘Koreli Recep” lakaplı Kore gazisi Recep Deliacı’nın cenazesinde yolun durumunu Devrek belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Devrek karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler’in de gördüğünü ifade etti.

Başkan Ulpınar ve Üsteğmen İşler’in de yolun yapımı konusunda destek vereceği sözünü aldıklarını belirten Niyazi Deliacı, siyasilere seslenerek, köy mezarlık yolunun yapılmaması halinde ise yapılması planlanan referandum da oy kullanmayacaklarını ifade etti. Köy Hizmetleri tarafından yolun yapılacağı günü iple çektiklerini belirten Deliacı, “Ölüm olduğunda yağmurlu havada mezarlığın bulunduğu yere çıkmak, cenazemizi defin etmek işkenceye dönüşüyor. Yolda, zaman zaman diz kapaklarına kadar ulaşan balçık ve çamur tabakası oluşuyor. Gerçek anlamda ölüm yoluna dönüştü. Eğer ki yol yapılmazsa, referanduma katılmama ve oy kullanmama kararı aldık. Köyden kimse ne ‘evet’, ne de ‘hayır’ oyu kullanacak. Hiçbir siyasetçi, ne ‘evet’ oyu için, ne de ‘hayır’ oyu için, köye girmesin” diyerek tepki gösterdi.

KÖYLÜLER, REFDARANDUMA KATILMAK İÇİN YOL ŞARTI KOŞUYOR.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 17:35:04
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 18:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?