16
Mayıs
2024
Perşembe
GÖKÇEBEY - ZONGULDAK

Domuz tuzağına yavru ayı düştü

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesi Hacımusa beldesinde bir vatandaşın domuzlar için kurduğu tuzağa bir ayı yavrusu düştü. 

Sarıgöl köyünde bir köylünün meraya çelik halattan kurduğu domuz tuzağına bir yaşında ayı yavrusu düştü. Hayvanları otlatan bir çoban tuzakta ayıyı görünce Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne haber verildi. Olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, ayı yavrusunu götürebilmek için iğneyle bayılttı. Bayıltılan ayı daha sonra Gökçebey İlçesindeki Çanakçılar Seramik Fabrikası Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü. Yaralı olduğu anlaşılan ayıya burada gerekli müdahale yapıldı. 

Bu arada Sarıgöl köyünde tuzak kuran kişi veya kişilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yakup Varlı, "Köylünün yaban domuzlarını yakalamak için kurduğu tuzağa yakalanan yavru ayının sağlık durumu iyi. Ayıların vurulması ve yakalanması suç. Köyde tuzağı kuran kişileri tespit etmek üzere araştırma başlattık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 17:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Y. Jackson IP: 92.41.205.xxx Tarih : 20.05.2013 01:01:48

ayinin tedavi edilip dogaya saliverilmesi gerekmezmiydi? neden hayvanat bahcesine goturuluyor? Igrenc bir durum olan zavalli ayiya olmus tabiki her halukarda