16
Mayıs
2024
Perşembe
GÖKÇEBEY - ZONGULDAK

Emniyet teyakkuza geçti

Zonguldak polisi, yılbaşında olası saldırılara karşı geniş güvenlik tedbirleri aldı. İl ve ilçelerde 16 ayrı nokta ile umuma açık yerlerde yapılan aramalarda, 2 ruhsatsız tabanca, 20 adet mermi ele geçirilirken, aranılan bir şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 11 iş yerine idari işlem yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülke sınırları dışında, polis ve jandarma ekipleri tarafından da ülke içerisinde sürdürülen operasyonlarla darbe üzerine darbe yiyen terör örgütünün toplu alanlara yönelik kanlı saldırılarının bilinmesi ve son zamanlarda artan bombalı saldırı girişimleri üzerine Zonguldak Emniyet Müdürlüğü teyakkuza geçti.

Yılbaşında kanlı bir eylemin düzenlenememesi için yoğun güvenlik tedbirleri alan polisler gece boyu sürekli uygulama yapıyor. Zonguldak'ın Merkez, Ereğli, Devrek, Çaycuma, Alaplı ve Gökçebey ilçelerindeki toplam 16 şehir giriş çıkışları tutarak, umuma açık yerlerde uygulama yapan 500'u aşkın polis, araç, iş yeri ve insanlar didik didik arandı.

"Elmas Huzur B" ismi verilen uygulamada bini aşkın insanın kimlik ve üst araması yapıldı, uygulamada yüzlerce araç ile iş yeri arandı. Aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 20 mermi ele geçirilirken, aranılan bir kişi de yakalanarak gözaltına alındı.

Ayrıca uygulamalarda şu icraatlar gerçekleştirildi: "Merkez de, Kabahatler Kanunu'na göre 3 kişiye para cezası, 2 iş yerine alkol aldırmaktan ceza kesildi. 1 hacizli araç alınırken, 1 araç sürücüsüne ehliyeti alınmasına rağmen araç kullanmaktan para cezası kesildi. Alaplı ilçesinde de bir araç trafikten men edilirken, trafik kurallarını ihlal eden bir araç sürücüsüne 52 YTL ceza kesildi. Çaycuma ilçesinde 1 araç trafikten men edilirken, 2 alkollü araç sürücüsüne bin 108 YTL para cezası uygulandı. Ereğli ilçesinde de 15 araca bin 101 YTL ceza kesilirken 4 araç da trafikten men edildi."

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 10:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?