29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÖKÇEBEY - ZONGULDAK

Yaralı atmaca tedavi altına alındı

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde avcılar tarafından ateş edilerek kanadından yaralanan yavru atmaca, Gökçebey Çanakçılar seramik fabrikasına ait hayvanat bahçesinde tedavi altına alındı.

Yavru atmacanın, kanadını kaybetmesi riski bulunuyor
Gökçebey’de avcılar tarafından ateş edilerek kanadının vücuduna birleştiği noktadan yaralanan atmaca yavrusu, kendisini bulan vatandaşlar tarafından Gökçebey Çanakçılar Seramik Fabrikası’na ait hayvanat bahçesine getirildi.

Veteriner Sağlık Teknikeri Baki Aydemir tarafından teslim alınan atmaca yavrusuna ilk müdahalesi yapıldı. Aydemir, yaranın kanadın vücuda yakın kısmından olması nedeniyle kanadın kurtarılamayacağını kaydetti. Yavru atmacanın bir daha uçamayacağını da belirten Aydemir, “Kanadını keserek, bu yavru atmacanın yaşamını kurtarabiliriz.

Çok küçük olmasına rağmen avcılar nasıl kıyabilmiş bu hayvana. Bu hayvan bir daha uçamayabilir. Ömür boyu hayvanat bahçemize habis olabilir. İnsanlar hayvanlara karşı nasıl bu kadar duyarsız olabiliyor” dedi.


Aydemir, atmacayı, yaptığı kontrol ve tedavinin ardından karnını doyurdu. Yaranın iyileşme oranını görebilmek amacıyla atmacayı kafese koyan Aydemir, hayvanı izlemeye aldı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 19:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?