5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

"e-belediye" dönemi başladı

BALIKESİR'DE,

Balıkesir Belediye Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, belediyecilik hizmetlerinin vatandaşlara daha kaliteli, hızlı ve kesintisiz bir biçimde sunmak, onları bilgilendirmek ve onların belediyedeki karar alma süreçlerine katkısını sağlamak amacıyla bir program geliştirildiği bildirildi. "e-belediye" adı verilen program 10 Mayıs tarihinden itibaren hizmete girdi. Bu program sayesinde Balıkesirlilerin ve Balıkesir Belediyesi ile işi olanların zaman ve mekan şartı olmadan internet erişimlerinin olduğu her yerde ilgili hizmetlerden faydalanabilecekleri hatırlatıldı. Buna göre vatandaşlar belediyenin, "www.balikesir.bel.tr" adlı internet adresinden web sitesine girip "e-belediye" linkini tıklayarak sicil bilgilerini görüntüleme, tahakkuk, tahsilat ve borç bilgilerini görüntüleme ve ödeme, emlak, çevre temizlik ve ilan reklam beyanlarını verme ve görüntüleme, ruhsat başvuru takibi, bina birim değerlerine erişim, nikah saatlerini görüntüleme, İstek, şikayet, görüş ve öneri bildirme, verilen başvuru numarası ile herhangi bir talebin hangi aşamada olduğunu takip etme gibi işlemleri gerçekleştirebilecekler.

KREDİ KARTIYLA ÖDEME

"e-belediye" sistemi üzerinden kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor. Bu ödemelerde kart bilgileri ile yapılan işlemlerin güvenli bir ortamda gerçekleştirildiği belirtildi. "e-belediye" sistemi ile olan bütün etkileşimin 128 bit SSL şifreleme sistemi ile korunduğu kaydedildi. Ana sayfada, 4 genel başlık altında toplanan hizmet grupları Genel, Online Vezne, E-Beyanname ve Online Başvuru adları ile sunuluyor. Vatandaşlar Genel grupta üyelik başvurusunda bulunabilecek ve sicil işlemlerini gerçekleştirebilecek. Online Vezne'de, borçları ile ilgili tahakkuk ve tahsilat bilgilerini görebilecek ve borçlarını kredi kartları ile ödeyebilecek. E-Beyanname'de vergi ve harçlar ile ilgili beyanname verme ve ruhsat işlemlerini gerçekleştirebilecek. Online Başvuru'da ise belediyecilikle ilgili her türlü istek, şikayet, görüş ve önerilerini iletebilecekler.

KENT REHBERİ TAMAM

Öte yandan, Balıkesir Belediyesi'nin önemli bir hizmeti olan kent rehberi projesiyle ilgili de bir açıklama yapıldı. Bir süredir test aşamasında olan Kent Rehberi projesinin altyapı düzenlemeleri ve yapılan iyileştirme çalışmaları neticesinde son şekline ulaştığı bildirildi. Kent rehberi ile Balıkesir'deki vatandaşların mahalle, sokak, kapı numarası üzerinden adrese konumlanma, parsel sorgulama ve bina resimlerini görme gibi işlemlerini yapabildikleri açıklandı. Vatandaşların online işlemler ile ilgili her türlü soru, istek, öneri ve görüşlerini (266) 444 40 10 Alo Belediye hattını arayıp iletebilecekleri hatırlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 12:11:00
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 12:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?