6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

"Kazada ihmal var!" iddiası

Balıkesir'de bu sabah meydana gelen ve 1 demiryolu çalışanının manevra çalışması sırasında vagonların arasında kalarak hayatını kaybettiği olayda ihmal olduğu iddia edildi.

İddianın sahibi olan demiryolu çalışanlarının oluşturduğu derneğin genel başkanı Hakan Şen, şikayetçi olduklarını, ihmalde bulunanlar hakkında yasal işlem yapılmasını istediklerini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, bu sabah saat 10.30 sıralarındaki olayda Balıkesir Gar Müdürlüğü'ndeki lojistik istasyonda yük katarlarında çalışma yapan demiryolu görevlilerinden Lütfi Aygören (48) isimli işçi, makinistin, "İleri" komutunu yanlış anlayıp treni geriye getirmesi sonucu iki vagon arasında kaldı.

Sıkışan işçi olay yerinde öldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri demiryolunda güvenlik tedbiri alırken, işçinin çalışma arkadaşları büyük üzüntü yaşadı. Lütfi Aygören ile birlikte olan ve makas temizlikçisi olarak çalıştığı öğrenilen 2 aylık stajyer genç ise gözlerinin önünde meydana gelen olayın şokundan uzun süre kurtulamadı.

İHMAL İDDİASI
Haberin kısa sürede duyulmasının ardından olay yerinde toplanan demiryolu çalışanları kazanın nasıl olduğuna anlam veremediklerini söylediler. Balıkesir Gar Müdürü N.A., Lütfi Aydoğan isimli görevlinin çalışırken trenin manevra yaptığı sırada sıkışarak hayatını kaybettiğini belirtti.

Öte yandan, olay yerinde bir açıklama yapan Demiryolları Tren Teşkil Memurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEMMAGAD) Genel Başkanı Hakan Şen, olay sırasında trende sadece 1 makinistin bulunduğunu, görev şehidi Lütfi Aygören'in yanına ise çalışma yetkisi olmayan 2 aylık stajyer bir gencin verilmiş olmasının tam bir ihmal ve suç olduğunu söyledi.

Hakan Şen, idarenin çalışma sırasında makinistin ceza almaması için yanında bir yardımcının daha bulunduğunu göstermek amacıyla yapılan girişimleri geriye çevireceklerini, hiçbir demiryolu görevlisinin böyle bir mesuliyet altına sokulamayacağını belirterek arkadaşlarını uyardı.

Derneğin genel başkanı Hakan Şen, "Biz hep aynı sorunları yaşıyoruz. Son 1 yıl içindeki beşinci şehidimiz oldu. Gar Müdürlüğü ve depo sorumlularının burada büyük ihmalleri var. Lokomotifteki makinistin yanında bir kişinin daha olması gerekiyor, yardımcısı olması gerekliydi. Vagonların arasındaki arkadaşımızın yanında da en az onun kadar tecrübeli bir başka görevli olması lazımdı. Ama, 2 aydır burada olan hiçbir bilgisi olmayan, çalışma yetkisi bulunmayan sadece makas temizliği yapan bir genç vermişler. Makinistin yanında yardımcı olmadan çalıştıramaz. Telsizle yapılan konuşmalarda,. ileri ve geriye yapılacak manevralarda yardımcı makinist iletişimi sağlayacak. Ama burada makinistin tek olduğu anlaşılıyor. Makinist treni kullanırken arkadaşımızın, "İleri" anonsunu anlamayıp treni geriye sürünce iki vagon arasında kalarak hayıtını kaybetti" dedi.

Olay yerinde inceleme yapan Cumhuriyet Savcısı, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Lütfi Aygören'in cenazesini kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. DE 24 313 sayılı treni kullanan N.Y. isimli makinist ile ölen işçinin yanında çalışan gencin ifadelerinin alındığı olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bil

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 21:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kıvan palaz IP: 94.120.28.xxx Tarih : 20.01.2009 00:37:06

ilk önce ailesi ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı dilerim bu olayda ihmali bulunan her kim varsa çezalandırılmasını isterim gerçi burası türkiye yapan yaptığıyla kalıyo inşaalah bu böyle olmaz ama baksanıza bu beşinci kazaymış bir sene içinde ihmali olanların herkim olursa olsun cezalandırılması dileklerimle ailesine tekrar baş sağlığı dilerim