7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

1 liraya tatlı izdihamı

Balıkesir'de açılışı yapılan bir tatlıcı baklava ve höşmerimin kilosunu 1 liraya satınca büyük izdiham yaşandı. Vatandaşlar, zor geçin şartlarında tatlıya hasret kaldıklarını belirterek açılış sebebiyle uygulanan, "Sadece 1 TL" kampanyası için işyeri sahiplerine teşekkür etti.

UCUZ İZDİHAMI
Balıkesir'in yöresel tadı olan höşmerim tatlısı ve baklava satış yeri Zaman Höşmerimcisinin açılışında izdiham yaşandı. Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Engin Gençdemir'in sahibi olduğu işyerinin açılışını Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur ve AK Parti İl Başkanı Adil Çelik birlikte yaptılar. Çok sayıda davetlinin katıldığı tatlıcının açılışında mehter takımı marşlarıyla herkesi coşturdu. Açılış sebebi ile tatlıda süper indirim uygulayan işyeri sahipleri, normalde 15 ila 20 TL. arasında olan 1 kilo tatlıyı 1 liradan satınca izdiham yaşandı.

Balıkesir'in ünlü tatlısı höşmerim de 1 liradan satışa sunulunca binlerce kişi tatlıcıya akın etti. İzdiham sebebiyle sıkışan vatandaşlar zor anlar yaşarken, dışarıda oluşan yüzlerce metre uzunluğundaki kuyrukta da çok sayıda kişi sıra bekledi. Sıkışan vatandaşlar bayılma tehlikesi geçirirken, sırada bekleyen annesini kaybeden küçük yaştaki kız çocuğu korkudan ağladı. Annesini bulamayınca gözyaşına boğulan çocuğu haber çalışması yapan muhabir polislere teslim etti. Polislerin teselli etmeye çalıştığı çocuğun annesi uzun zaman bulunamadı. Ucuz tatlı izdihamı akşam saatlerine kadar devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 10:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?