3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

1.Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği

En iyi zeytinyağlı yemeklerin ve sızma zeytinyağlarının yarışacağı 1. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği, 30 Ağustos tarihinde Havran'da başlayacak. 

Havran Kaymakamlığı'nın, belediyenin öncülüğü ile esnaf ve ziraat odalarının desteğiyle 30 Ağustos tarihinde 1. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği düzenleyecek. Havran'ın zeytin ve zeytinyağı yemeklerini uluslararası platforma taşımak istediklerini belirten Belediye Başkanı Levent Gökalp, şenlikte zeytinyağlı yemeklerin ve en iyi sızma zeytinyağlarının yarışacağını da dile getirdi. Kavaklı Parkı'nda düzenlenecek olan şenlikte, Ege türküleri eşliğinde halk oyunları ekipleri gösteri yapacak. 

Şenlik kapsamında Ziraat. Müh. Odası İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Marmara Birlik Genel Müdürü Muzaffer Eren, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan'ın katılımıyla 'Zeytinyağı yüzde yüz saf meyve suyu yaşam sigortası' konulu panel düzenlenecek. Şenlikte ayrıca İsmail Özkan konser verecek. Yemek yarışmasında birinciye bin YTL, ikinciye 500 YTL, üçüncüye ise 250 YTL para ödülü verilecek. Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşların 26 Ağustos tarihine kadar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na başvurmaları gerekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 17:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?