6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

10 Kasım töreninde açılım protestosu

BALIKESİR'DE OLAYLI 10 KASIM

Balıkesir'de 10 Kasım törenlerine, eylem görüntüleri damgasını vurdu. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Haydar Filiz, törende pankart açarak Başbakan'ı protesto etti.

Atatürk Anıtı'ndaki törende ilk olarak Balıkesir Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenk sundu. Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Korgeneral Adem Huduti ve Belediye Başkanı İsmail Ok'un çelenk sunmasının ardından, kamu yararına faaliyet gösteren derneklerden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi'nin başkan ve üyeleri de çelenk sundu. Gaziler Derneği üyelerinden biri, anıttan ayrılacakları sırada ceketine gizlediği bir pankartı çıkarıp arkadaşlarıyla birlikte tutarak açtı.

Gaziler Derneği Şube Başkanı Haydar Filiz, "Başbakan, Başbakan! Teröristlere devletin bütün imkanları sundun. Git ailenin imkanlarını da sun, aileni de götür" diye bağırdı. Protokolün şaşkın bakışları arasında gerçekleşen bu eylemi bazıları alkışlarıyla destekledi. Valinin korumaları ile Güvenlik Şube ekipleri olaya müdahale ederken, çelenk sunmak için sırada bekleyen Türk Hava Kurumu (THK) Şube Başkanı İlhan Güzel, protestoyu gerçekleştiren Filiz'i öperek kutladı.

Haydar Filiz ve arkadaşları, daha sonra törendeki yerlerine geçerek programı izlemeye devam ederken, üzerinde, "Ananı da al, dağdan inenleri karşılamaya git" yazılı pankarta ise polis tarafından el konuldu. Herkesi bir anda şaşkına çeviren eylemle ilgili kimsenin gözaltına alınmadığı ancak konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, bu eylemi şehit ve gazileri son derece inciten açılım politikasına tepki amacıyla yaptıklarını, hükümete bir mesaj vermek istediklerini söyledi.

Törenin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Haydar Filiz, "Devletimiz teröristlere bütün imkanları sundu, hepsine sundu. Biz de bunun üzerine dedik ki, 'Ananı da al git, dağdan inenleri karşıla. Dağdan inenlerin belki ihtiyaçları vardır, bütün devletin imkanlarını sundun, ailenin de imkanlarını sun.' Biz bu mesajı vermek istedik. Belki o zaman daha çabuk dağdan inerler. Hatta kendi aralarında promosyon düzenlesinler, 100. geleni bakanların eşleri karşılayacak, birinci geleni bilmem kim

karşılayacak, 3 bininci geleni bilmem kim karşılayacak diye. O zaman belki inişler daha çok olabilir" ifadelerini kullandı.

BALIKESİR'DE OLAYLI 10 KASIM
BALIKESİR'DE OLAYLI 10 KASIM
BALIKESİR'DE OLAYLI 10 KASIM
BALIKESİR'DE OLAYLI 10 KASIM
BALIKESİR'DE OLAYLI 10 KASIM
BALIKESİR'DE OLAYLI 10 KASIM
BALIKESİR'DE OLAYLI 10 KASIM
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 11:45:02
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 15:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?