5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

10 milyon ağaç için seferberlik

10 MİLYON ZEYTİN AĞACI İÇİN İLAÇLAMA HAZIRLIĞI

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden olan Balıkesir körfez ilçelerinde zeytin sineği mücadelesi için hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Merkezi Burhaniye’de bulunan Körfez Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği başkanlığını yürüten Kaymakam Ali Uslanmaz, ilaç ve uçak ihalesinin gerçekleştirildiğini belirterek ilaçlama için hazır olduklarını bildirdi. Zeytin sineği mücadelesi için Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık Tarım İlçe Müdürlükleri’nce zeytin sineği sayım çalışmaları devam ederken, ilaçlama için de hazırlıklar tamamlandı.

Tüm körfez ilçelerinde sinek yoğunluğunu belirlemek üzere her gün sayım yapıldığını belirten Kaymakam Ali Uslanmaz, “Zeytin sineği mücadelesi için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Bunun için ilaçlar satın alındı ve 6 uçak kiralandı. İlaçlamayı en az 3 aplikasyon olarak yapmayı planlıyoruz. Bunun toplam maliyeti 1 milyon 400 bin lira olarak hesaplandı. Son günlerde meydana gelen aşırı sıcaklar sineğin üremesini durdurdu. Sinek yoğunluğu arttığı zaman ilaçlamaya hemen başlanacaktır. Bunun için tüm hazırlıklarımız tamamdır. Zeytin üreticisinin içi rahat olsun. Körfez bölgesindeki 10 milyon zeytin ağacı zeytin sineğine karşı ilaçlanacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 11:53:05
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 14:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?