5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

10 yılda 500 ressam yetiştirdi

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA 500 RESSAM YETİŞTİRDİ

Balıkesir'de 12 sanatçının bir araya gelerek açtığı karma resim sergisi beğeni topladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ev sahipliği yaptığı Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan karma resim sergisinin açılışı Balıkesir Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan yaptı.

Balıkesir'in ünlü resim sanatçısı Özdemir Yemenicioğlu'nun Devlet Güzel Sanatlar Galerisi atölyesindeki kurslarında yetiştirdiği orta yaş üzeri 12 ressam bir araya gelerek resimlerini karma sergide beğeniye sundular. Aralarında İngilizce ve matematik öğretmenleri, subay ve astsubayların yer aldığı Cengiz Uzeken, Gül Serpil Erdem, Lütfiye Vural, Mualla Can, Mualla demir, Nagahan Vidinlisan, Necdet Arslan, Sabri Önel, Şahinaz Engin, Seher Vural, Serhat Öcal Akın ve Üstün Yazıcıoğlu isimli sanatçılar davetlilere tual üzerine yağlıboya ile yaptıkları çalışmalarını anlattılar. Garnizon Komutanlığı'ndan Astsubay Meslek Yüksekokulu resim bölümü öğrencilerinin de katıldığı sergide Özdemir Yemenicioğlu askeri öğrencilere sergiyi gezdirip resimlerle ilgili bilgiler verdi.

 

10 YILDA 500 SANATÇI

Balıkesirli ünlü ressam Özdemir Yemenicioğlu, 30 yıllık görev süresini 10 yıl önce emekli olarak tamamlarken sanatından kopmadı. Son 10 yıldır gerek Devlet Güzel Sanatlar Galerisi gerek kendi atölyesinde açtığı kurslarda resim sanatını öğretmeye devam eden Yemenicioğlu, kursiyerlerin son derece başarılı çalışmalar ortaya çıkardıklarını söyledi. Bugüne kadar 500'e yakın sanatçı yetiştirdiğini kaydeden Özdemir Yemenicioğlu, "Bugün burada Devlet Güzel Sanatlar Galerisi atölyesinde kurs alan 12 öğrencimizin resimlerini karma sergide buluşturduk. Toplam 64 eser sergileniyor. Çalışmalar yağlıboya tual üzerine. Sanatçılarımızın bir özelliği çoğunun orta yaşın üzerinde olması. İçlerinde branş öğretmenleri, subay ve astsubay olanlar var. Toplum ve sanata hizmet ediyoruz" dedi.

Davetlilere kokteyl verilen karma resim sergisinin 24 Mart tarihine kadar açık kalacağı bildirildi.

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA 500 RESSAM YETİŞTİRDİ
EMEKLİ OLDUKTAN SONRA 500 RESSAM YETİŞTİRDİ
EMEKLİ OLDUKTAN SONRA 500 RESSAM YETİŞTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 19:52:05
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 00:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?