7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

100 yıllık okula kütüphane

Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki Üçeylül İlköğretim Okulu'na, kuruluşunun 100. yılında kütüphane yapıldı.

İlk defa 1909 yılında yapılan Dursunbey Üçeylül İlköğretim Okulu'nun bu yıl 100. yılını kutladığı bildirildi. Tam bir asırlık okula, "Türkiye okuyor" kampanyası çerçevesinde kitap toplama kampanyası başlatıldığı, okul idaresi il Türkçe öğretmenleri, öğrenciler ve velilerin bağışlarıyla amacına ulaşan kampanya sonucunda okula bir kütüphane kazandırıldı.

Okul Müdürü Suat Tahtalı, öğrenci ve velilerin çok duyarlı davrandıklarını belirtip gösterdikleri ilgi için teşekkür etti. Yaklaşık 3 bin 500 kitabın toplandığını belirten okul müdürü Suat Tahtalı, "Okulumuza açtığımız kütüphane, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kitaplarla kurulan yeni ve sıcak dostluk Üçeylül İlköğretim Okulunda yepyeni ve sıcak bir ortamın oluşmasını sağladı. Okuma oranının gelişmiş ülkelere oranla düşük olduğu ülkemizde böylesi güzel yenilikler gelecek adına sevindiricidir" dedi.

KAYMAKAMDAN BİLGİSAYAR
Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, Üçeylül İlköğretim Okulu kütüphanesi için bir bilgisayar hediye etti. Türkçe öğretmenlerinin girişimiyle oluşturulan kütüphanenin okula hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Küçük, öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti. Kütüphaneye kavuşan öğrenciler de öğretmenleriyle okul idaresine teşekkür ettiler. Okul müdürü Suat Tahtalı ile Türkçe öğretmenleri Berhan Akça ve Semra Özhan'ın birlikte açtıkları kütüphane 3 bin 500 kitaplık arşiviyle öğrencilerin akınına uğradı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 19:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?