3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

100 yıllık tarihi esere tarihi proje

Balıkesir'de, kentin en önemli simgelerinden olan şadırvanın çevresinin meydan olarak düzenleneceği bildirildi. Tarihi şadırvan, 1908 yılında Mutasarruf Ömer Ali Bey zamanında yaptırıldı. 

Balıkesir Belediyesi, 100 yıl önce Mutasarruf Ömer Ali Bey tarafından yaptırılan ve saat kulesiyle beraber şehrin en önemli simgelerinden birisi olan şadırvan ve çevresine düzenleme yaparak meydan haline getiriyor. 2008 yol ve kaldırım yatırımları kapsamında yürütülen çalışmaların, Kuva-yi Milliye Müzesi'nden itibaren Anafartalar Caddesi'nin üç aşamada yenilenmesi ile devam edeceği bildirildi. Mevcut asfalt ve kaldırımların kaldırılması, zeminin tesviyesiyle başlayan çalışmalar sırasında, şadırvanın yanındaki eski otobüs duraklarının olduğu alanda yeni bir anlayışla meydan düzenlemesi yapılıyor. Belediye Fen İşleri Müdürü Nazım Ergelen, Anafartalar Caddesi'nin, Kuva-yi Milliye Müzesi'nden Çardaklı mevkiine kadar olan bölümündeki çalışmaların, 3 haftalık bir süre içerisinde tamamlanacağını, bu esnada vatandaşların mecbur olmadıkça çalışma sahasına girmemeleri için uyardı. Belediye yetkilileri, Balıkesir'in en önemli yapısal simgelerinden biri olan Anafartalar Caddesi'ndeki tarihi Şadırvan'a, yapıldığı tarihten bu yana en kapsamlı düzenlemenin yapıldığını kaydetti. 

Balıkesir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, tarihi şadırvanın 1908 yılında Mutasarrıf Ömer Ali Bey zamanında yapıldığı, saat kulesinin yakınında yer alan şadırvanın bugünkü yerinin, ikinci yeri olduğu bildirildi. Balıkesir'in tarihi dokusunu yansıtan Saat Kulesi ve Kuva-yi Milliye Müzesi ile mimari açıdan ilişki kurulması ve işlevsellik kazandırılması amacıyla, şadırvanın çevresinin yayalara uygun hale getirileceği ve kent halkının yapıyla ilişki kurmasının sağlanacağı ifade edildi. Geçen yıl dış cephesi kumlama metoduyla temizlenen şadırvanın, yeni çalışmalarla genel bir bakımdan da geçirileceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 13:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?