3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

110 yaşında ameliyat oldu

Balıkesir'in Havran ilçesinde yaşayan 110 yaşındaki Mehmet Uğuz, Edremit'te uygulanan kalça endoprotezi sonucu 5 aylık yatak mahkumiyetinden kurtularak tekrar yürümeye başladı. 

Edremit'teki özel bir hastanede kalça endoprotezi uygulanan 110 yaşındaki Mehmet Uğuz, 5 aydır yattığı yataktan kurtulmanın sevincini yaşıyor. Tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşılayabildiğini belirten Uğuz, "5 aydır yatağımdan kalkamıyordum. Çok zor günler geçirdim. Ameliyatla Doktor Coşkun Ertürk adeta beni yeniden hayata döndürdü. Kendisine minnettarım" dedi. 

110 yaşındaki hastayı ameliyat eden Opt. Dr. Coşkun Ertürk ise, "Hastanın yürümemesi, altta kendi kendine oluşan kalça kırığına bağlı bir durumdan kaynaklanıyordu. Başarılı bir operasyonla kalça protezi takılmıştır. Hasta 3 gün içinde ayağa kalktı. Bu durum bize yörenin temiz hava ve suyundan kemik gelişimini gösterirken, hastanın erken kalkması da hayata ne kadar bağlı olduğunu göstermiştir. Bu durum ayrıca risk alınarak bu yaşta hastanın ameliyatının yapılabileceği de göstermiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:20:52
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 14:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?