3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

13 saatlik intihar savaşı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde intihar etmek için 60 metrelik baz istasyonu direğine çıkan bir kişi, güvenlik görevlilerini harekete geçirdi. Tüm ısrarlara rağmen çıktığı yerden inmeyen şahısı ikna etmek, 911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy'a düştü. Emniyet Müdürü Hakan Aydın'ın da ikna etmeye çalıştığı şahıs, 13 saat sonra çıktığı yerden indi. 

Edinilen bilgiye göre, İzmir'de çalıştığı oto yıkamacısı kapandıktan sonra işsiz kalan ve nüfus kaydı da bulunmayan Diyarbakır Lice doğumlu Ali R. (37), iş bulabilmek amacıyla Trabzon'a gitmek için İzmir'den yola çıkarak Bandırma'ya kadar otostopla geldi. Bandırma'da şehir girişinde inen şahıs, bir otomobilin çarpması sonucu hafif şekilde yaralanarak hastanede tedavisi yapıldı. Hastaneden çıktıktan sonra saat 02.00 sıralarında ilçe çıkışındaki Yeni Sanayi'de bulunan bir benzin istasyonuna gelen şahıs, bunalıma girerek benzinliğin yanındaki bir GMS şebekesine ait baz istasyonu direğine tırmanarak intihar etmek istedi. Benzinlikte çalışanların kimseye haber vermemesini isteyen şahıs, 60 metrelik direğin üzerine çıkarak beklemeye başladı. Benzinlik çalışanlarının haber vermesiyle polis, itfaiye ve sağlık görevlileri olay yerine gelirken, şahıs, görevlilerin ikna çalışmalarına rağmen aşağı inmedi. Yanına kimsenin gelmemesini isteyen Ali R., itfaiye aracının merdiveni de direğin tepesine ulaşmadı. Sabah saatlerinde görevlilerin çağırdığı 911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy, şahsı ikna etmek için 60 metrelik direğe tırmanarak Ali R.'nin yanına geldi. Şahısla uzun süre sohbet eden Gürsoy, yetkililerle cep telefonuyla da görüştü. Sıcak havaya rağmen 60 metre yükseklikte kalan Gürsoy ve Ali R.'ye sarkıtılan bir iple sigara ve su gönderildi. 

Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Emniyet Müdürü Hakan Aydın da olay yerine gelerek ikna etmeye çalıştı. Uzun uğraşlar sonunda 13 saat kaldığı direkten Gürsoy'la birlikte inen genç adamı, Emniyet Müdürü Hakan Aydın teselli ederek, sağlık kontrolüne götürdü. 

911 Genel Başkanı Gürsoy, Ali R. isimli şahsın nüfus cüzdanı olmadığı için büyük zorluklarla karşılaştığını, işsiz olduğunu ve bu şekilde yaşamak istemediğini söyleyerek intihar etmek amacıyla direğe tırmandığını söyledi. Kendisiyle uzun süre sohbet ederek ikna ettiğini ifade eden Gürsoy, "Kendisi İzmir'de çalıştığı işyeri kapandıktan sonra iş bulmak için Trabzon'a gitmeye karar vermiş. Bandırma'ya kadar otostopla geldikten sonra burada bir araba çarpması sonucu yaralanmış. Daha sonra tekrar Bandırma çıkışına gelerek bu direğe tırmanmış. Kendisi bu şekilde yaşamaktan bıktığını söyledi. Uzun süre konuştum, kendisini yetkililerle görüştürdüm. Bundan sonrası için kendisine burada bir iş bulup yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 09:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?