3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

15 dakikada prostat ameliyat

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, plazma teknolojisiyle prostat tedavisine başlandı. Burhaniye Devlet Hastanesi'nde yeni satın alınan bir cihaz yardımıyla prostat ameliyatları 15 dakikada yapılabilir hale gelirken, sistemin tanıtılması için bastırılan 50 bin broşürün dağıtımına da başlandı. 

Plazma teknolojisi ile prostat ameliyatı 15 dakikada yapılabilirken ameliyat olan vatandaşlar da bir gün sonra işine dönebiliyor. Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Kenan Tortop'un yeni cihazla yaptığı ameliyatlar ilgi görürken, sistemin tanıtımı için bastırılan 50 bin broşürün körfez bölgesinde dağıtımına başlandı. Lokal anesteziyle yapılan ameliyat sırasında hasta da ameliyatını ekrandan izleyebiliyor. Prostat ameliyatlarında son teknolojiyi kullandıklarını belirten Dr. Kenan Tortop, "Plazma teknolojisi ile prostat ameliyatları yapıyoruz. Bu teknoloji sayesinde hasta ağrı ve sızı duymuyor. Ameliyat sırasında hasta ile sohbet ediyoruz. Bu sistemi mesane tümörleri ve mesane taşlarının bertaraf edilmesinde de kullanıyoruz. Böbrekten çıkarak idrar yoluna düşen taşların kırılmasını da sistem sayesinde yapıyoruz. Ameliyatını yaptığımız hastalar ertesi gün taburcu edilerek işinin başına dönebiliyor. Ameliyatlar için sosyal güvencesi olan hastalardan herhangi bir ek ücret talep edilmiyor. Sistem sayesinde bizim işimiz kolaylaştı. Hastalarımız da çok memnun" dedi. 

Almanya'dan emekli olduğunu belirten 72 yaşındaki Güner Özkan, "Burasını ameliyat olan hastalardan duyarak geldim. Çok rahat bir ameliyat oldu. Bugün ameliyat oldum, yarın taburcu olacağım. Opr. Dr. Kenan Tortop'a teşekkür ediyorum. Beni sağlığıma kavuşturdu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 13:33:16
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 13:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?