5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

15 köyde ulaşım 40 köyde elektrik yok

BALIKESİR'DE 15 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI, 40 KÖYDE ELEKTRİK YOK

Balıkesir'de hafta sone meydana gelen kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yolu sayısı azalırken, olumsuz hava şartlarının etkisi ise sürüyor.

Afet Koordinasyon Merkezi'nden alınan bilgiye göre, il genelinde (il merkezi ile Balya, Gönen, Manyas, Savaştepe ilçelerinde) toplam 15 köy yolunun kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Öte yandan, il merkezi (11 köy) ile Balya (16), Gönen (8), İvrindi (3), Manyas (2) ilçelerindeki toplam 40 köye elektrik verilemediği, 10 köyün de telefonlarının kesik olduğu bildirildi. Kar yağışının meydana getirdiği olumsuzlukların giderilmesi için Valilik Kriz Merkezi ve il genelinde oluşturulan ekiplerin çalışmalarını 24 saat esasına göre aralıksız olarak sürdürdükleri kaydedildi. Bu arada, hafta sonu sıkıntı yaşanan şehir içi ve şehirler arası yolların bugün itibariyle tamamen açık olduğu hatırlatıldı. Buna göre, ulaşıma açık olan Balıkesir-Bursa-İstanbul, Balıkesir-Manisa-İzmir karayolları ile Balıkesir-Edremit-Çanakkale yollarının, Balıkesir-Savaştepe-Soma, Balıkesir-Savaştepe-İzmir (Aliağa) yolunun da ulaşıma açık olduğu, Karayolları ekiplerinin herhangi bir olumsuzluk anında müdahaleye hazır bekletildiği bildirildi.

 

BELEDİYE ÇALIŞTI

Bu arada, yaşanan kar yağışı ve getirdiği olumsuzluklarla ilgili Balıkesirliler ciddi bir sorun yaşamadı. Kar yağışıyla beraber Belediye ekiplerinin başlattığı tuzlama çalışmaları aralıksız sürdü. Balıkesir Belediyesi'nin, meteorolojik uyarılara göre hareket ederek kar yağışından önce buzlanma, don ve ulaşımda doğabilecek aksaklıklara karşı özellikle ana yollarda önlemler aldığı bildirildi. Şehir içi otobüs güzergahlarındaki yolların kapanmaması vatandaşları sevindirdi. Teknik işlerden sorumlu olan Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, kent merkezindeki cadde ve sokaklarda incelemelerde bulundu. Özellikle Gazi Osman Paşa, Adnan Menderes, Kuva-yi Milliye, Toygar, Paşaalanı ve Yenimahalle'de ulaşımın aksayıp aksamadığını inceleyen Aktürk, çalışmaların başarıyla sürdüğünü ve şehir içi ulaşımında sorun yaşanmadığını belirtti. Başkan Yardımcısı Aktürk, "Otobüs ve taksi-dolmuş güzergahları başta olmak üzere buzlanmaya karşı tuzlama işlemlerimiz devam ediyor. Sayısı 10'u bulan ekiplerimiz bu işlemler için mahalleleri sürekli dolaşıyor. Meteorolojik uyarının hemen ardından geçtiğimiz Cuma gününden itibaren bu işlemlere başladık, şu ana kadar herhangi bir mağduriyet söz konusu değil. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen ihbar telefonları da bize yardımcı oluyor" dedi.

Belediye ekiplerinin geçtiğimiz Cuma gününden bugüne kadar yaklaşık 60 ton tuz kullandığı ve hava şartlarının durumuna göre tuzlama işlemlerinin devam edeceği bildirildi.

 

YAĞIŞ GELİYOR

Öte yandan, meteorolojik verilere göre Marmara Bölgesi'nde bugünden itibaren hava sıcaklıklarının 4 derece civarında artış göstereceğinin tahmin edildiği bildirildi. Bununla beraber havanın yağışlı olacağı, yer yer karla karışık yağmur şeklinde görülebileceği kaydedildi.

BALIKESİR'DE 15 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI, 40 KÖYDE ELEKTRİK YOK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 11:28:02
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 12:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?