3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

16. Ayvalık Özürlüler Şenliği

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 28 Mayıs -1 Haziran 2008 tarihleri arasında yapılacak olan 16. Ayvalık Özürlüler Şenliği kortej yürüyüşü ile başladı. 

Yaklaşık bin 300 kişinin katıldığı şenliğe, Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkanı Zülfikar Akar, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı H.Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı M. Ali Akçal ile Türkiye'nin birçok yerinden gelen engelli vatandaşlar ve aileleri ile ilçe halkı katıldı. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Zülfikar Akar, "Özürlülerimize istihdam alanında haklar sağlanmıştır. Bu konuda önemli kazanımlarımız olmuştur. 16.'sını düzenlediğimiz şenliğimizde bir yıl içinde nelerin değiştiği ve gerçekleştiği daha çok beklenir ve özlenir oldu. Amacımız artık bu şenliğe uluslararası kimlik kazandırmak olacaktır" şeklinde konuştu. 

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven ise "Özürlü olmak elbette hayatın zorluklarını da beraberinde getirir, fırsat eşitliği tanınmayınca öfkelenilirr, üzülünür, fakat engelimize rağmen bunları aşarız. Devrim niteliğinde kazanımlarımız olmuştur. Daha birçok düzenlemelerin yapılması ve hayata geçirilmesi konusunda yapılan düzenlemeler bizi mutlu kılmaktadır" dedi. 

Öte yandan engelli gençlerin sunduğu gösteri ve danslar konuklar tarafından ayakta alkışlandı. Kaymakamlık, belediye, Türkiye Sakatlar Federasyonu tarafından düzenlenen şenlik 1 Haziran'da son bulacak.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 10:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?