6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

16 yaşında 399 suç

Balıkesir'de, işyerinden çelik kasa hırsızlığı yapıp, otomobil çalan ve market soydukları iddia edilen 4'üi çocuk toplam 7 kişi yakalandı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden ikisi çocuk toplam 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, Eski Edremit Caddesi'ndeki bir marketten sigara hırsızlığı ile Kayabey Mahallesi'nde bulunan toptancı dükkanından çelik kasa hırsızlığı ve bir otomobilin çalınması olayına karıştıkları iddia edilen toplam 7 kişiyi yakaladı. Yapılan çalışmalar sonucu hırsızlık olayına karışan, F.E.K. (21), N.A. (16), T.A. (17), E.Ş. (16), Y.D. (29, hırsızlık malı satın alan), E.A. (37, hırsızlık malı satın alan) ve F.Ç. (14) isimli şahıslar, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alındı.

16 yaşındaki E.Ş. ve N.A. ile F.Ç.'nin, 1.Gündoğan Mahallesi Zafer Sokak'taki evin önünde park halinde bulunan Hasan K.'e ait 10 HK 450 plakalı otoyu çaldıkları, 17-18 Nisan gecesi gerçekleşen olayla aynı tarih ve saatlerde Çay Mahallesi Dereboyu Caddesi'nde bulunan Zeki D.'e ait iş yerinden çelik kasayı çaldıkları, yine aynı gece Çay Mahallesi'ndeki Raif A.'ya ait işyerinden hırsızlığa teşebbüs ettikleri, 16 Nisan'da ise Eski Edremit Caddesi'nde Kadir Ç.'e ait iş yerinden hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Kadir Ç.'ye ait iş yerinden hırsızlık olayını, F.E.K., E.Ş., N.A., T.A. ve F.Ç.'nin birlikte yaptığı, şüphelilerin bu olay yerinden çaldıkları sigara ve konturları Yüksel D. ve Erdoğan A. isimli şahıslara sattıkları belirlendi. Hırsızlık malı satın alan şüpheliler ifadelerinin ardından salıverildi. Zeki D.'e ait çelik kasa, Üç Pınar köy yolu yakınındaki bir fişek fabrikasının arkasında kapakları kırılmış şekilde bulunduktan sonra sahibine teslim edildi. Hasan K.'e ait 10 HK 450 plakalı otomobil ise Göğüs Hastanesi civarında terk edilmiş halde bulunup sahibine teslim edildi. Kadir Ç.'nin iş yerinden çalınan konturlardan 1 adet Turkcell 100 kontur, satın alan kişiden elde edilerek sahibine teslim edildi.

YAŞI 16, SUÇ ADETİ 399
Yaşı büyük şüpheli Fatih Eyüp K. önceki gün çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı. Yaşı küçük olan, N.A. (16), F.Ç. (14) ve T.A. (17) isimli şüpheliler adli mercilere teslim edilirken, N.A. tutuklanırken, diğer ikisi serbest bırakıldı. Yine 16 yaşındaki E.Ş. isimli çocuk ise dün sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak diğerleri gibi Balıkesir Cezaevi'ne gönderildi. E.Ş.'nin yapılan sorgulamasında hakkında bugüne kadar işlediği suçlardan oluşan 398 adet kaydının bulunduğu öğrenildi. Çoğunlukla büfe hırsızlığı yaptığı bildirilen E.Ş.'nin yaş grubundaki şebekeye liderlik ettiği ileri sürüldü. Gözaltına alınan 18 yaş altındaki şüphelilerin sorgulamaları Çocuk Şube Müdürlüğü'nde yapıldı. Küçük yaştaki hırsızlar, otomobil ve çelik kasa çalmak suçuyla birlikte sabıka kayıtlarıyla da herkesi şaşırttılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 09:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?