6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

16 yaşındaki liseli 35 gündür kayıp

Bandırma İlçesi'ndeki evinden sabah kahvaltı yaptıktan sonra ayrılan lise öğrencisi Burcu Karakış'dan 35 gündür haber alınamıyor. 

Şehit Mehmet Gönenç Lisesi 2. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Burcu Karakış, 35 gün önce ailesiyle sabah kahvaltısı yaptıktan sonra çıktığı evine bir daha dönmedi. Kızlarının eve gelmemesi üzerine polise başvuran aile, genç kızın hayatından endişe ediyor. Genç kızın Bandırma'daki evinde annesi, babası ve 2 kız kardeşi büyük üzüntü yaşıyor. Adliyede memurluk yapan baba Bilal Karakış, kızını bulabilmek için günlerce Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunan şehirlerde dolaştığını ancak bir sonuç alamadığını söyledi. 

Kızının 15 gün önce evi telefonla aradığını ifade eden Karakış, "Telefonda sesi çok kötü ve üzüntülü geliyordu. Sadece 'Ben iyiyim' dedi ve telefonu kapattı. Ancak kızımın sesinden durumunun hiç iyi olmadığını anladım. Kızımın Ege veya Akdeniz'deki şehirlerde olmasından şüphelendim. Her şeyimi bırakıp günlerce Adana, Antalya, Bodrum, İzmir, Muğla'ya kadar birçok yerde kızımı aradım. Durumu Cumhuriyet Savcılığı, polis ve jandarmaya bildirdim, ancak bugüne kadar bir sonuç alınmadı. Kızımın kötü yollara düşürülmesinden, zorla alıkoyulmasından korkuyorum. Kızım o sabah evden yanında kimliği, eşyaları ve parası olmadan ayrıldı. Benim üç kızım var, hiçbiriyle bir sorunum yok. Karnesinde zayıf getirmesine rağmen hiçbir şey demedim ve kızmadım. Benim için önemli olan kızımın sağlığı ve canıdır. Kızım seni çok seviyorum. Eğer sevdiğin biriyle gittiysen, evlendiysen söyle. Ne yaptığını bilelim" dedi. 

Evde kızının gelmesini gözyaşlarıyla bekleyen anne Hüsniye Karakış ise, tek isteğinin kızının eve geri dönmesi olduğunu belirterek, her gün kızına kavuşmak için dua ettiğini söyledi. Kızına seslenen anne Karakış, "Her gün, her an seni düşünüyorum. 35 gündür evimizde büyük üzüntü var. Bizi seviyorsan ne olur evine dön" diye konuştu. 

Ablalarını çok özlediklerini söyleyen 6 yaşındaki Yaren ile 13 yaşındaki Ece de, tek isteklerinin ablalarını bir kez daha görmek ve sesini duymak olduğunu dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 18:47:43
Güncelleme :23 Ağustos 2006 Çarşamba 18:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?