6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

160 yıllık konağa makyaj

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Edincik beldesinde bir vatandaş Osmanlı döneminden kalan 160 yıllık tarihi konağı kendi imkanlarıyla restore ederek konağın yıkılmasını önledi.

Edincik'te arıcılıkla uğraşan Ali Karakaş, büyük dedesinden miras kalan 160 yıllık tarihi Osmanlı konağını Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'ndan izin alarak aslına uygun olarak restore ettirdi. Osmanlı döneminin mimari özelliklerini taşıyan üç katlı konağın restore ettirmeden önce bakımsızlıktan yıkılmak üzere olduğunu ifade eden Karakaş, bu tarihi konağın gelecek kuşaklara miras kalması için kendi imkanlarıyla restore ettirdiğini söyledi.

Osmanlı'nın ilk beldelerinden olan Edincik'te yüzlerce tarihi bina bulunduğuna dikkat çeken Karakaş, "Beldemizde çok önemli tarihi eserler bulunuyor. Buradaki evlerin büyük kısmı en az yüz yıllık evler ve hepsi bir dönemi temsil ediyor. Devlet imkanlarıyla bugüne kadar bu evler restore edilmedi. Ben dedemden kalan konak yıkılmasın diye kendi cebimden para harcayarak bu konağı restore ettirdim. Edincik'teki bu tarihi evlere ve konaklara sahip çıkılması gerek" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 18:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?