3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

171 ana-kız sertifika aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde ülke genelinde başlatılan, "Ana-Kız Okuldayız" kampanyasının Balıkesir ayağında düzenlenen kursun ilk etabını başarıyla tamamlayan toplam 171 kursiyere sertifikaları törenle verildi. Ocak ayında başlayacak olan ikinci etap kursu da başarıyla tamamlayacak olan tüm kursiyerlere diplomaları verilecek.

Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halime Baştürk, mahalle muhtarları, kurslarda görev yapan öğretmenler ile kursiyerler ve kursiyerlerin aileleri katıldı.

"Ana-Kız Okuldayız" kampanyasında düzenlenen kurslarda vatandaşlarla yakından ilgilenen ve kimi zaman onlarla birlikte oturup derslere katılan Vali Hatipoğlu'nun eşi Seyhan Hatipoğlu ise çocuklarının rahatsızlığı sebebiyle törene katılamadı.

Balıkesir'deki kurslara katılan vatandaşların aldığı derslerin fotoğraflarından oluşan slayt sunum ilgiyle izlendi. Törende tüm kursiyerler adına konuşma yapan 74 yaşındaki Hanife Erel'in okuma azmiyle ilgili hikayesi başta kurs öğretmenleri olmak üzere salondaki herkesi duygulandırdı. konuşmasıyla öğretmenleri ağlatan Hanife nine, Hac kurasıyla ilgili şikayetiyle de herkesi güldürdü.

Oğlunu Hac ibadetinde kaybeden Hanife nine umre için gittiğinde oğlunun mezarını okuma yazma bilmediği için bulamadığını, eline kitap alıp bir şey okuyamadığını, başkalarından kulağıyla duyduklarını taktbik ettiğini, bu durumun kendisini çok fazla üzdüğünü, bu sebeple de Türkiye'ye döner dönmez ilk iş olarak okuma-yazmayı öğrenmek için söz verdiğini anlattı.

Ana-kız Okuldayız kampanyasının kendisi için de çok iyi bir fırsat olduğunu belirten Hanife Erel, başta Vali Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Sabri Uğur olmak üzere öğretmenlerine ve emeği geçen herkese bol bol dua ve teşekkür etti.

Törende konuşan Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Bugün burada sizlerle birlikte olmamızdan aldığım lezzeti, keyfi, güzelliği, hoşluğu hiçbir çalışma neticesinde almadım. Bunun temelinde samimiyet var. Niyetler güzel olunca işler kolay olur. Alış veriş yaptığınızda dualarımızda, 'Bereket versin' deriz. Bu çalışmanın neticesinde Balıkesir'e, ülkemize insanlara çok ciddi bereketler oluşturduğumuz inancındayım. Bizler sadece sizin taleplerinize rehberlik ettik. Bu başarı, öncelikle bu kursu bitirenlerin, bu kurslarda gayret gösteren öğretmenlerimizindir. Biz sizin o dualarınıza talibiz" dedi.

Vali Selahattin Hatipoğlu ise, "Ana-Kız Okuldayız" kampanyasının uygulanmasını sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a kursiyerler adına teşekkür etti.

Törenin sonunda 171 kursiyeri temsilen her sınıftan bir kişi sahneye davet edilerek okuma-yazma kurslarının birinci etabını başarıyla tamamladıklarına dair sertifika belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 20:58:37
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 21:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?