3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

2. el oto satış pazarında durgunluk

Bandırma 17 Eylül Mahallesi'ndeki 2. el oto satış pazarında, Ramazan ayında durgunluk yaşayan galericiler, bayramda piyasanın açılmasını bekliyor. 

Oto galericisi Sami Demir, "Ramazan ayında ikinci el oto piyasası durgun geçiyor. 

Vatandaşların kredi kartı borçları başta olmak üzere okulların açılmasıyla masraflar arttığı için oto satışlarına ilgi az. Zaten akaryakıt fiyatlarındaki artışta satışlara etki yaptı. Yaz aylarında da umduğumuzu bulamadık. Umudumuz yaklaşan Ramazan ve Kurban bayramına kaldı. Bayram tatili 9 güne çıkarsa yakınlarını ziyarete otosuyla gitmeyi arzu edenler, oto satışı piyasasının açılmasını sağlar. Bayramda en çok ikinci elde LPG'li araçların satılmasını bekliyoruz" dedi. 

İkinci elde 1995 model Renault Broadway otomobiller 6 bin YTL, 2000 model Opel Astra 1.6 17 bin YTL. 2002 model Ford Focus 16 bin YTL'ye alıcı buluyor.

- İKİNCİ EL OTOMOBİL ALMANIN PÜF NOKTALARI 

Bandırmalı oto tamircisi Mesut Yavuz, "İkinci el otomobil almak için genelde vatandaşlar galerilere gelir fakat galeriler otomobil satmak üzere alırken sadece otomobilin kazalı olup olmadığı ya da sonradan boyanıp boyanmadığıyla ilgilenir. İkinci el oto alacak herkes ilk iş olarak otomobili bir servise götürüp kontrol ettirsin yada öncelikle yanında otomobilden anlayan bir arkadaşı olsun bir otomobili almadan önce ilk olarak otomobilin garanti belgesine ve bakımlarının zamanında yapılıp yapılmadığına bakılsın, böylece otomobilin kilometre sayacının da doğruyu gösterip göstermediğini anlarsınınız motoru çalıştırırken, egzozdan çıkan duman rengine bakın. Mavi duman otomobilin yağ yaktığını, siyah duman ise beslenme sisteminde bir arıza olduğunu gösterir otomobil alacaklar ön kaputu açıp bütün bujilerin aynı olup olmadığını sonradan bir ateşleme kablosu eklenip eklenmediğini kontrol etsin, otomobille tur attıktan sonra yağ çubuğunu kaldırıp koklayın burnunuza metal ve gaz kokusu gelmemeli " dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 10:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?