3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

2. Klasik Türk Müziği Kampı sürüyor

2. Klasik Türk Müziği Kampı, Ulus Müzik ve Balıkesir'in Edremit Belediyesi sponsorluğunda Edremit ilçesinde devam ediyor. Dünyaca ünlü virtüözlerinin buluştuğu kampta, çoğunluğu yabancı onlarca öğrenciye müzik dersleri veriliyor. 

Ulus Müzik Ortağı ve İskender Ulus'un kardeşi Turhan Ulus, Ulus Müzik'te görevli ünlü organizatör Funda Dündar'ın nezaretinde Özel Özcan Koleji sınıflarında gerçekleşen kamp sonunda, cuma akşamı konser verilecek. Dünyaca ünlü müzisyenlerden ders almanın heyecanını yaşayan öğrenciler, Edremit Körfezi'ni çok beğendiklerini söyleyerek yetkililere teşekkür etti. 

25 Temmuz Cuma akşamı Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan konser ile ilgili son hazırlıkların yapıldığını söyleyen Funda Dündar, "Müzik atölyesi olarak ta adlandırabileceğimiz müzik kampları dünyanın her tarafında yapılmaktadır. Ve ilk olarak geçen sene Türkiye'de yapılmıştır. Atölye Fransızca 'Atelier' den gelmekte olup, üniversite dışında yapılan seminer aynı meslek dalını paylaşan kişilerin bir arada uygulamalı çalışması anlamına gelmektedir ve İngilizce karşılığı workshoptır. Yurtdışında müzik atölyeleri çok rağbet görmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 19:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?