6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

2 köy okulu daha eğitime kazandırıldı

Balıkesir'de, "Yaşasın Okulumuz" kampanyası ile 2 köy okulu daha eğitim-öğretime kazandırıldı.
 
Balıkesir merkeze bağlı Bayat ve Dallımandıra köylerinde bulunan virane haldeki ilköğretim okulları, Milli Eğitim Bakanlığı ile TOÇEV (Tuvana Okuma İstekli Çocuk Vakfı ) ve Show Tv'nin ortak yürüttüğü "Yaşasın Okulumuz" kampanyasıyla onarıldı. Köylerdeki ilköğretim okullarının açılış törenlerine Balıkesir Vali Yardımcısı Kadim Doğan, İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay, AK Parti İl Baºkanı Zekai Kafaoğlu, TOÇEV Yönetin Kurulu Başkanı Ebru Uygun ve çok sayıda davetli ile köylüler katıldı.
 
Açılış töreninde konuşan TOÇEV Başkanı Ebru Uygun, ilk başta kampanyaya "81 İlimize 81 Okul" olarak başladıklarını, fakat, gördükleri yoğun ilgi nedeniyle kampanyanın hedefini, "Onarılmamıº Okulumuz Kalmasın" şeklinde değiştirdiklerini söyledi. Uygun, hizmete açılan ve yenilenen okulları gördüklerinde daha da azimli olduklarını ifade etti.
 
İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, kampanyadan Balıkesir'in de faydalanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Okur, "Burada gördük ki, insanlarımız her şeyi devletten beklemeden kendi aralarında birlik olduklarında bir şeyler yapabiliyorlar. Her yıl İl Özel İdaresi bütçesi ve bakanlıktan gelen ek ödenek ile 100 civarında yeni derslik ve 50'ye yakın okulumuzun tamir işleri yapıldı. Ancak, ihtiyaçları tam karşılamadığını biliyoruz. İşte burada hayırsever vatandaşlara büyük görev düşmektedir. Unutulmamalıdır ki, insana ve insanların eğitimine yapılan yatırım en kutsal yatırımdır" dedi.

Vali Yardımcısı Kadim Doğan, köy okullarının yeniden eğitim-öğretime kazandırılmasında katkısı bulunanlara teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 15:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?