7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

2 perdelik oyuna izleyiciden tam not

İstanbul Kraliyet Tiyatrosu’nun, Balıkesir’in Ayvalık Kültür Sanat Günleri dahilinde Amfi Tiyatro’da iki perde olarak sahnelediği ‘Denizaltında Altı Tahammülfersah’ isimli oyun büyük ilgi gördü.

Ünlü tiyatrocu Ferhan Şensoy’un yazdığı ‘Denizaltında Altı Tahammülfersah’ Ayvalıklı izleyiciden tam not aldı. İki perdelik oyuna izleyici olarak yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Oyun hakkında bilgi veren Ahmet Saraçoğlu “Eski, miyadını doldurmuş bir denizaltının, jilet olmaya gitmeden yaptığı son seferin hikayesini anlatmaktadır. Gemi kaptanlığından nefret etmiş Kaptan Baykal önderliğinde son sefere. Eski bir asker olan Batıray Poyraz seyri sefer subayı olarak, için için iktidar ve kaptanlık hırsını bugüne kadar gizlemeyi başarmış 2. Kaptan Tarık, ilk mühendislik deneyimini yaşayacak olan makine mühendisi Neptün, tamamıyla adalgazsına bakan, günü kurtarma derdinde bir Aşçı Seyfi ve tek derdi daha önce çuvallamış olduğu eylemleri affettirecek olan ve bu sebeple denizaltıyı kaçırmak isteyen Tibet mürettebatı oluşturmaktadır.

Sefer esnasında yanlışlıkla Yeşilbarış gemisini vurmaları sonucu kaçmaya ve gizlenmeye başlayan mürettebatımız, bu arada durumu pek de parlak olmayan ülkemiz gerçeğine seçimleri ve krizlerine de dokundurmaktadır. Finalinde hoş bir sürprizle "dünyayı kurtaran adamlara" dönüşen kahramanlarımız için, aslında tüm kavgalar ve tartışmalar boştur; asıl olan hepimizin kardeşliği ve en önemlisi de aynı geminin yolcusu olduğumuzun altının çizilmesidir” dedi.

Ahmet Saraçoğlu, Serdar Orçin, Serhan Ernak, Barış Başer, Alper Düzen, Fırat Doğruloğlu, Caner Özyurtlu, Murat Akkoyunlu’nun oynadığı iki perdelik gösteri büyük beğeni topladı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 17:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?