3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

2 saatte 2 milyon YTL topladılar

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) bünyesinde kurulması kararlaştırılan tıp fakültesinin faaliyete geçirebilmesi amacıyla, Balıkesir Valiliği, Üniversite ve Belediye yardım kampanyası başlattı. Kampanya için düzenlenen yemekte 2 saatte 2 milyon YTL toplandı.


BAÜ Rektörlüğü, Resmi Gazete'de 17 Mart 2006 tarihinde yayımlanan 26111 sayılı karar doğrultusunda kuruluşu kesinleşerek, 498 kişilik kadro tahsisi yapılan tıp fakültesinin faaliyete geçirilebilmesi için, Çağış Yerleşkesi'ndeki Mediko Sosyal Merkezi binasını, 3 ameliyathane, 2 yoğun bakım ünitesi, 16 poliklinik ve 150 yataklı geçici hastane binasına dönüştürmek üzere proje değişikliği yaptı.


Projeye Devlet Planlama Teşkilatının onay vermesiyle birlikte çalışmalar başlatıldı ve 6 bin metrekarelik kapalı alana sahip hastane inşaatı, 11 milyon YTL harcama yapılarak bitirildi.


Ödenek yetersizliği nedeniyle odaların iç dekorasyonları için hayırseverlerin katkısına ihtiyaç duyulması üzerine Valilik, Belediye ve BAÜ Rektörlüğü el ele vererek harekete geçti.


Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesinin iç dekorasyonu için birlikte hareket eden üç kuruluş, kaymakamlar, belediye başkanları, meslek örgütleri, iş adamları ve hayırseverlerin katılımıyla bir yemek düzenleyerek, yardım kampanyası başlattı.

AA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 16:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?