6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

20 yıl sonra İşçi Bayramı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Belediye-İş Sendikası tarafından düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı, İşçi Marşı eşliğinde başlayarak törenle kutlandı.

Kutlamalara CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol da katıldı.
Tören, Cumhuriyet alanında saat 13.00’te, Atatürk Anıtına çelenklerin sunumunun ardından saygı duruşu ile başladı. Ayvalık Belediyesi çalışanlarından Selen Köselecioğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı Ayvalık Cumhuriyet alanında kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “İşçilerin emekçilerin, yurtseverlerin canlarıyla, kanlarıyla kazanılmış olan bu günümüzde, bu uğurda yaşamını yitirmiş olanların hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Unutulmadılar. Unutmayacağız. Türkiye işçi sınıfı, büyük bedeller ödeyerek kazandığı bu bayram gününde özellikle 1977 1 Mayısı’nda Taksim alanın da katledilen 37 kardeşini sonsuza değin unutmayacaktır. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Dünya egemenlerinin oluşturduğu ve yaşattığı, adına finansal kriz denilen yeni sömürü atağı ülkemizin de baş gündemi oldu. Bu kriz işçi ve emekçilerin ve yoksul halkımızın sırtına bir ateş gömleği olarak geçirmek isteyenlere sesleniyorum. Bu krizi biz oluşturmadık. Biz hep ürettik. Sizler doymak bilmeyen iştahlarla tükettiniz. Onun için sizler kitlelere yalan söyleyerek kimseyi aldatmayın.

Bu oluşturduğunuz krizi bahane ederek çalışanların başında ‘Demeklesin Kılıcı’ gibi sallandırdığınız işsiz kalma korkusunu bir silah olarak kullanmaktan artık size de bir yarar gelmez. Bizler üretenler olarak her zaman sömürüsüz bir dünyadan, barıştan, dostluktan, dayanışma ve kardeşlikten yana onurlu duruşumuzla çalışıp üretmek istiyoruz. Bu yolda tüm dünya emekçileri ile ve tüm dünya halkları ile demokratik ve barışçıl bir dünya düzeninin kurulması için emek ve dayanışma bayramı tüm emekçilere ve dünya halklarına kutlu olsun” dedi. Konuşmanın ardından tören sona erdi.

“SİYASALLAŞMA ADINA DEĞİL”
Öte yandan, törene katılımın azlığından duyduğu üzüntüyü dile getiren CHP Ayvalık ilçe Başkanı Hüsnü Erol, yapılanın siyasallaşma adına olmadığını vurgulayarak, “Bir ay öncesinden parti olarak yönetim kurulu kararı ile birlikte böyle bir girişimde bulunduk. Buna iki arkadaşımızı görevlendirdik. Bunu siyasallaşma adına değil sadece bir kıvılcımı başlatmak adına yaptık. İlçe de en büyük sendika olan Belediye İş Sendikası ile birlikte Ayvalık’taki bütün faal sendikalara davetiye gönderildi. Bunun ana amacı, 1 Mayıs’ı Ayvalık’ta kutlamaktı. Bu bizim önderliğimiz yada bayrağımız altında değildi. Ama ne yazık ki, katılım olmadı. Kısmen amacımıza ulaştık. Belediye İş Sendikası’na teşekkür ederim” dedi.
Belediye İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aydoğan ise, “20 yıl sonra Ayvalık’ta Cumhuriyet alanında İşçi Bayramı’nı, İşçi Marşı eşliğinde kutladık. Gururluyuz. Seneye yürüyerek ve halaylar çekerek kutlayacağız” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 16:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?