7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

2007 bütçesi protesto edildi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Bandırma Şubesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen 2007 bütçesini protesto etmek için eylem yaptı.
 
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan KESK'e bağlı üye çalışanlarla siyasi parti temsilcileri TBMM'de görüşülen 2007 yılı bütçesini protesto etti. Topluluk adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Bandırma Baştemsilcisi Hacı Akyaz, 2007 bütçesine yapılan itirazların ve taleplerin dikkate alınmadığını ve belirleyici rol oynamadığını söyledi. Akyaz açıklamasında, "Bu taleplerle bugün alanlardayız ve taleplerimizin arkasındayız. Bizler kesintisiz ve giderek artan bir kararlılıkla, fiili ve meşru eylemlerimizle kendi geleceğimizi kendi ellerimizle yaratmaya devam edeceğiz. Bugün emekçilerin her kazanımında bu kararlılık ve bedeller vardır. Kulaklarını emekçiden gelen sese tıkayanlar, gözlerini alanlardan kaçıranların sonu, bundan önceki hükümetlerle aynı olacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. O gün geldiğinde IMF de onları kurtaramayacaktır. Beşincisi yapılan toplu görüşmelerde 'bu oyunun figüranı olmayacağız, görüşerek oyalanmayacağız' dedik ve görüşmelerden çekildik. Aradan geçen zaman, haklılığımızı her gün daha da artıran gelişmelerle geçti. Devlet Memurları Yasası ile kamu çalışanlarının iş güvencesi ortadan kaldırılmakta, siyasal kadrolaşmanın önü daha da açılmaktadır. 1 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası ile sağlıkta yıkım süreci hızlanacaktır. Bugün burada ve Türkiye'nin dört bir yanında yüz binlerce kamu emekçisinin üretimden gelen gücünü kullanarak alanlara çıkması, bu politikaları sürdürmekte ısrar edenlere demokratik bir uyarıdır. Bu uyarıyı dikkate almayan yaklaşımlar ve siyasal tercihler sürdürülürse, demokratik ve meşru yollardan eylemlerimizin devam edeceğinin bilinmesini isteriz" dedi.
 
Protestoya katılan KESK üyeleri sloganlar atarak, bütçeyi alkışlarla protesto etti. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 17:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?