3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

240 bin öğrenci ders başı yaptı

Balıkesir'de 2008-2009 eğitim öğretim yılı başladı. Yeni eğitim ve öğretim dönemiyle birlikte gençlere yönelik çalışmalarını yoğunlaştıran Emniyet Müdürlüğü, öğrencileri kötü emelli şahıslara karşı dikkatli olmaları hususunda uyardı. 

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği, gençleri uyuşturucuya karşı dikkatli olmaları hususunda uyarıyor. Uyuşturucu kullanma yaşının 13-15 yaşa kadar indiği şeklindeki bilgiler polisi harekete geçirdi. Her yıl talep eden eğitim kurumlarına uyuşturucu madde bağımlılığı konulu seminerler düzenleyen Narkotik Büro ekipleri, yeni eğitim öğretim döneminin sabahı ilk iş olarak lise önlerinde öğrencileri kötü amaçlı şahıslara karşı uyardı. Polisler, "Sevgili gençler, siz bizim için çok önemlisiniz" yazılı broşürlerde, bağımlılık, uyuşturucu madde ve uyarıcı madde pazarlayıcılarına yönelik uyarıcı bilgiler yer alırken, broşürlerin arka yüzünde de anne ve babaların çocuklarının kötü emel besleyen şahıslara ve uyuşturucu tacirlerine karşı dikkatli olmalarını isteyen uyarılar bulunuyor. Sabah erken saatlerde okula giden öğrenciler kapıda broşür dağıtan polisleri görünce şaşırırken, aileler bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek okullardaki güvenliğin sağlanması için de özveri gösteren polislere teşekkür ettiler.

240 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI 

Balıkesir'deki, 2008-2009 eğitim öğretim yılı, 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene başladı. Okul bahçesindeki törene Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, İGM Başkanı Mehmet Akif Okur ve daire müdürleri katıldı. İlköğretim öğrencilerinin şiir okudğu törende konuşan Vali Selahattin Hatipoğlu, tüm il genelinde bugün 240 bin öğrencinin ders başı yaptığını söyledi. 

Hatipoğlu, "İlimiz genelinde 240 bin öğrenci ve 12 bin öğretmen ile eğitime başlıyoruz. Eğitim, özgürlük ve bağımsızlık sürecinde başta gelmektedir. Geleceğin teminatı olan öğrencilerimizi iyi yetiştirmek için devletimiz bütün imkanlarını seferber etmiştir. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi fikri hür, vicdani hür nesiller olarak yetiştiriniz" dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal da eğitimin önemine dikkat çekti. "Eğitimimiz tam olmalıdır" diyen Köksal, "Bildiklerimizi çocuklarımıza anlatır ve onlara okutursak, onları eğitirsek eğitimimiz tamamlanacaktır. Öğretmenlerimiz, çocuklarımız sizlere emanet. Emanetleri gereği gibi koruyacağınıza inanıyoruz" diye konuştu. 

Bin 250 öğrenci ile eğitime başlayan 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndaki törende, öğrenciler Vali Selahattin Hatipoğlu Belediye Başkanı Sabri Uğur ve milletvekili ile diğer protokol üyelerine çiçek verdiler. Törenler halk oyunları ile sona erdi.

TOKİ'DE EĞİTİM HEYECANI 

Balıkesir'deki yeni eğitim öğretim döneminde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yaptırılan TOKİ konutlarında da büyük bir heyecan ve sevinç yaşandı. Bu yıl ilk defa açılan ve faaliyete geçirilen TOKİ Yeni Mahalle'deki TOKİ Anadolu Lisesi ve TOKİ İlköğretim Okulu'nda da öğrenciler ders başı yaptı. Bu sene girdikleri son OKS sınavında TOKİ Anadolu Lisesi'ni kazanan toplam 150 öğrenci, kesin kayıtlarının ardından liseye adım attıkları ilk günün heyecanını yaşadılar. İrem Uzun isimli öğrencinin sunduğu açılış töreninde konuşan TOKİ Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Güçver, ilk defa tanıştıkları öğrencilerine, "Yeni okulunuza hoş geldiniz, burası sizin yuvanızdır. Sizler bu Anadolu Lisesi'nin ablaları ve ağabeyleri olacaksınız. Okulun kariyer temellerini siz oluşturacaksınız. Yeni açılan Anadolu Lisesinde çok başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum" dedi. 

TOKİ Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Güçver, okulun yeni faaliyete girmesine rağmen tüm hazırlıkların tamamlandığını, önceden hazır edilen ders kitaplarının öğrencilere bugün verileceğini, ancak, siparişler yetişmediği için sınıfların büyük bölümünde sıraların bugün hazır edilemediğini, tek kişilik özel sıraların yarın sınıflara yerleştirilip, monte edileceğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 14:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?