3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

30 dakikalık yağmur felç etti

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde öğle saatlerinde başlayan ve 30 dakika süren yağmur, hayatı felç etti. Aniden bastıran ve gittikçe şiddetini arttıran yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su basarken, cadde ve sokaklardaki rögarların taşması sonucu onlarca araç yolda kaldı.

Bandırma İlçesi’nde yaşamı felç eden yağış saat 12.00 sıralarında başladı. Yaklaşık 30 dakika süren yağışta, çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, vatandaşlar suları kovalarla tahliye etmeye çalıştı. Aşırı yağış nedeniyle özellikle Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet Caddesi ve Sevgi Yolu ile bu caddelere bağlı birçok sokakta rögarlar taşarken, 2 yıl önce yenilenen altyapı yetersiz kaldı. 

Yağmurdan sürücüler de etkilendi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde suların üksekliği yer yer 60 santimetreye ulaşınca, birçok araç arıza yaparak yolda kaldı. Yolda kalan araçlar, çekiciler yardımıyla kurtarılabildi. Bandırma İtfaiyesi’ne bağlı ekipler de, birçok noktada oluşan su baskınlarına, yolda kalan araçlar nedeniyle ulaşmakta zorlandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 14:52:16
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 14:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?